Google добави функция към Chrome за предварителен преглед на видеото

...
Google добави функция към Chrome за предварителен преглед на видеото
Коментари Харесай

Google добави в Chrome предварителен преглед към камерата и микрофона за услугите за видео разговори

Гугъл добави функционалност към Chrome за прелиминарен обзор на видеото и аудиото от камерата на потребителя, за потребление на услугите за видео връзка, които работят през браузъра. Екранът за прелиминарен обзор в Chrome ще ви разреши да настроите вашата камера и микрофон в Windows 11 и Windows 10.

Понастоящем Гугъл Chrome не ви разрешава да пресъздавате личната си камера или аудио, когато ги споделяте със уеб страниците. Документацията на Гугъл удостоверява, че Chrome ще получи прелиминарен обзор на камерата и микрофона в действително време.

Във версия 123 на Chrome, функционалността е задействана от флага „ chrome://flags#camera-mic-preview “; откакто бъде стартирана, би трябвало да рестартирате браузъра. Chrome също ви разрешава да изберете камерата и аудиоустройството си, преди да разрешите достъп на уебсайт до тях. Това ви разрешава да блокирате достъпа до нежеланите камери и микрофони на равнище браузър.

„ Потребителите с голям брой устройства ще могат да избират камера или микрофон, когато желаят позволения, в случай че уеб сайтът не е изискал съответно устройство посредством getUserMedia() “, споделя Гугъл в документите.

Както е маркирано в документите на Mozilla, функционалността getUserMedia разрешава на уеб страницата да изиска характерен вид хардуер, като да вземем за пример аудио-устройство със характерна функционалност, като вградено понижаване на шума, или камера с висока разграничителна дарба.

Това няма да повлияе върху предварителния обзор, който уеб-базираните приложения за видеоконференции като Microsoft Teams или Zoom оферират, само че ще ви даде повече надзор върху вашата камера и аудио. Прозорецът за визуализация има формата на объл правоъгълник. Ще получите микрофон, знаци за оптималното налично равнище на звука, които ще се актуализират 5 пъти в секунда за по-плавна противоположна връзка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР