Google.com -- един от най-ценните интернет адреси в света, е

...
Google.com -- един от най-ценните интернет адреси в света, е
Коментари Харесай

Мъжът, който купи Google.com за $12

Google.com -- един от най-ценните интернет адреси в света, е бил продаден по простъпка за 12 $ предходната есен, написа CNN. Купувач е бил Сенмей Вед - досегашен чиновник на софтуерния колос.

На 29 септември м.г. той видял инцидентно домейна в лист на адреси, препоръчани за продажба. И съумял да го купи, което му коствало " цели " 12 $.

Вед споделя, че не очаквал изобщо, че транзакцията ще бъде сполучлива. " Смятах, че ще получа известие за неточност, само че в действителност съумях да приключа покупката, а сумата бе таксувана на кредитната ми карта ".

Така Вед станал притежател на Гугъл.com - само че единствено за към минута. Освен търсачка, операционна система, видео платформа и какво ли още не, Гугъл имат и услуга за регистрация на интернет адреси.

Самият адрес Гугъл.com е бил разгласен за продажба точно от Гугъл Sites, което е помогнало на търсачката бързо да приключи покупката и да си върне благосъстоятелност. Не подобен бе случая през 2003 година, когато Microsoft не помни да възобнови своя английски адрес за пощата Hotmail. Когато това се случи, компанията Nominet UK го разгласи за свободна продажба. За благополучие на компанията, новият притежател върна адреса на Редмънд.

Вед, който купи Гугъл.com, е работил за компанията пет години и половина. Гигантът призна за грешката пред CNN и уточни, че е предложила на Вед 6006.13 $ (ако се опитате, ще прочетете GOOGLE в числото), с цел да си го върне.

Самият той решил да даде парите за щедрост, тъй че от компанията са удвоили сумата./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР