Google Chrome е един от най-популярните браузъри, но мобилната му

...
Google Chrome е един от най-популярните браузъри, но мобилната му
Коментари Харесай

5 сериозни недостатъка на Google Chrome за смартфоните, за които трябва да знаете

Гугъл Chrome е един от най-популярните браузъри, само че мобилната му версия има няколко забележими минуса. Ето първите пет казуса, от които потребителите постоянно се оплакват:

Високо натоварване на телефона

Гугъл Chrome не е елементарен за потребление, защото работата му заема огромна част от RAM паметта на смарт телефона. Натоварването върху устройството се усилва съразмерно на броя на отворените раздели. Програмата основава обособен развой за всеки раздел, което усилва натоварването върху систематичните запаси. Въпреки че Chrome е усъвършенстван за работа с дребен или огромен брой раздели, със приблизително натоварване (20-30 раздела), той употребява повече запаси от конкуренцията.

Проблеми с актуализациите

Потребителите постоянно срещат проблеми след актуализации на браузъра, които могат да доведат до “замръзване “, сривове на програмата или други крашове. Разработчиците не постоянно вземат решение тези проблеми бързо, тъй че някои консуматори са принудени краткотрайно да преминат към други браузъри или да заобикалят актуализациите, което лимитира достъпа до нови функционалности.

Събиране на информация за потребителите

Гугъл Chrome беше обект на рецензии за събиране на потребителски данни. Браузърът освен проучва поръчките за възстановяване на приложението, само че и събира данни за проявление на персонализирани реклами. Благодарение на синхронизирането с други услуги на Гугъл, като Гугъл Maps и Gmail, се събират спомагателни данни по отношение на пътуванията и персоналната информация на потребителите.

Неудобно възобновяване на разделите

Функцията за освежаване на страници в Гугъл Chrome не постоянно е комфортна за потребителите. Бутонът за рефреш на страницата е прикрит в падащото меню, което може да бъде мъчно за намиране и от време на време менюто не реагира на щракванията заради неточности в приложението. Това затруднява достъпа до значимата функционалност, когато имате потребност от нея.

Липса на поддръжка за разширения

За разлика от десктоп версията, мобилният Chrome не поддържа разширения. Това значи, че потребителите не могат да употребяват потребни принадлежности като рекламни блокери, мениджъри на раздели и пароли, преводачи на трети страни или различни видео плейъри. Мобилната версия на браузъра има стеснен набор от функционалности, което го прави по-малко комфортен спрямо версията за компютри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР