Google , че тяхната търсачка SGE (Search Generative Experience) вече

...
Google , че тяхната търсачка SGE (Search Generative Experience) вече
Коментари Харесай

Google стартира своя AI-търсачка за тийнейджъри

Гугъл, че тяхната търсачка SGE (Search Generative Experience) към този момент може да се употребява от младежите. Освен това, в SGE се появи механизъм „ За този резултат “, който изяснява по какъв начин са генерирани отговорите на поръчките за търсене и какви източници са употребявани.

За каква възрастова граница е предопределена?

Търсачката с потребление на изкуствен интелект SGE към този момент е отворена за потребителите на възраст от 13 до 17 години. Гугъл взе решението, откакто получи “особено позитивна противоположна връзка “ от 18- до 24-годишните, които са тествали платформата — не е изненадващо, защото по-възрастните хора обичайно са подозрителни към новите технологии, до момента в който по-младите хора бързо ги прегръщат.

За да разшири аудиторията на SGE, компанията, с поддръжката на експерти, работещи с младежи, ускори ограниченията за сигурност на платформата — това по-специално визира въпросите от рода на неразрешените субстанции или веществата с възрастови ограничавания, както и издевателството над тийнейджърските общности. Сътрудничеството със експерти ще продължи, увериха от Гугъл.

Какво развиване на търсачката планува Гугъл?

Друго изобретение беше разделът „ За този резултат “ (About this result) — блок с пояснения по какъв начин AI генерира показания отговор. В обозримо бъдеще, сходни пояснения ще се появят за всеки URL при търсене. И най-после, Гугъл направи някои „ целенасочени усъвършенствания “ за генерираните от AI отговори, намалявайки съществуването на подвеждаща и обидна информация. В бъдеще компанията възнамерява да пусне спомагателен огромен езиков модел, който ще „ подлага на критика “ предварителните разновидности на отговорите, с цел да усъвършенства качеството им.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР