Google актуализира приложението си Messages в Индия, за да му

...
Google актуализира приложението си Messages в Индия, за да му
Коментари Харесай

Google въвежда изтриване на еднократните кодове и групиране по категории на SMS съобщенията

Google актуализира приложението си Messages в Индия, с цел да му разреши да изтрива автоматизирано известия с еднократни пароли и кодове за удостоверение (OTP), които потребителите получават, с цел да предотврати задръстването и претрупването на входящата кутия на потребителите от към този момент ненужни известия, сходно на функционалностите, които компанията дава за електронната си поща Gmail. Заедно с това компанията сподели, че приложението ще може да сортира известията по категории, като държи персоналната преписка надалеч от вести за банкови транзакции, специфични предложения и други автоматизирани известявания.

За множеството хора, които употребяват приложения за бързи известия и директна връзка от трети страни, като Viber, Telegram и WhatsApp, приложението за общоприети известия на техните телефони е просто мястото, където те получават всички значими кодове за еднократно потвърждаване на регистрации, транзакции и други онлайн интервенции, както и преписка от куриери, разнообразни компании и от време на време работодатели. Обикновено никой не се занимава със подбиране или нареждане на информацията в това приложение, нито се ангажира да го почиства – с което се трансформира в едно гробище от шестцифрени кодове, които по предопределение стават безполезни и запълват пространство единствено минути след приемането им. Наличието за опция за автоматизирано заличаване след 24 часа от приемането на известието, несъмнено би била от изгода на потребителите и би помогнала за по-добрата организация на SMS и RCS кореспонденцията, точно каквато е задачата на Гугъл.
Новите категории в жанр Gmail
Подобна е историята и при въвеждането на функционалността за категоризиране на входящата и изходящата поща. От Гугъл споделят, че употребяват модел с машинно образование, с цел да сортират известията в категории като персонални, транзакции, OTP и предложения, което звучи доста сходно на функционалностите, които към този момент са част от Gmail пощата. Процесът по подбиране се прави на самото устройство, без данните на потребителя да се изпращат до външни сървъри и да се обработват на облак, тъй че потребителите могат да са спокойни за поверителността си и че функционалността ще работи и офлайн.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР