Google актуализира Play Store за устройствата с голям екран като

...
Google актуализира Play Store за устройствата с голям екран като
Коментари Харесай

Google анонсира нов Play Store за сгъваеми устройства и таблети

Гугъл актуализира Play Store за устройствата с огромен екран като сгъваемите телефони, таблети с Android и Chromebook. Компанията за първи път разгласи тези промени на Гугъл I/O предходната година, а в този момент пусна четири огромни актуализации, които ще оказват помощ на потребителите да намерят страхотни приложения за огромните екрани и ще подобрят цялостното преживяване в Play Store на по-големите устройства.

Отсега нататък Гугъл ще дава приоритет на игрите с висококачествено видео. Потребителите ще виждат видео-банери в горната част на страницата на приложението на играта, което им разрешава да добият визия по отношение на съответната игра, преди даже да решат да я изтеглят. Гугъл също по този начин е провел страниците с детайлности за приложението и играта в оформление с няколко колони, което разрешава наличието да се изобразява по-високо в страницата.

За да популяризира приложенията, които наподобяват по-добре на сгъваемите устройства и таблети, Гугъл прави няколко промени в класирането на Play Store на такива устройства. По-високи позиции в класацията ще бъдат дадени на приложенията, които се преоразмеряват добре на другите устройства и поддържат както портретна, по този начин и пейзажна ориентировка. Изборът на редакторите и другите подбрани сбирки и публикации също ще вземат поради тези критерии в бъдеще. Това може да се преглежда като метод на Гугъл да накара разработчиците да създадат своите приложения по-подходящи за устройствата с по-големи екрани.

Технологичният колос също по този начин е подобрил и навигацията в Play Store за устройствата с огромни екрани. Навигационна лента към този момент ще се демонстрира отляво на таблетите, Chromebook и сгъваемите устройства. Това прави детайлите от менюто по-близо до палците ви и са по-достъпни, изключително когато държите устройство с огромен екран в пейзажна ориентировка.

Предвидена е и нова функционалност за търсене в режим на разграничен екран, която улеснява намирането и сравняването на приложения на страницата с резултати от търсенето в Play Store. Потребителите ще виждат резултатите от търсенето и страниците с детайлности за приложението една до друга, елиминирайки нуждата да превключват сред тях, когато търсят нови приложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР