GoodMills България EООД, която стои зад марката брашно София Мел,

...
GoodMills България EООД, която стои зад марката брашно София Мел,
Коментари Харесай

Една от най-големите мелници в България се модернизира с €3 милиона

GoodMills България EООД, която стои зад марката брашно " София Мел ", възнамерява вложения в размер на €3 милиона в софийския си цех, оповестиха от компанията. Предвижда се процесите по рационализация да продължавт в идващите четири години. Средствата ще бъдат вложени в затваряне на зоната за товарене на брашновози, промяна на планзихтерите (ситата) в мелницата, както и в разкриване на огромен демонстрационен пекарски център.

GoodMills България, която регистрира доходи от съвсем 75 млн. лева през 2019 година и 10% растеж през 2020 година, към този момент влага над €4,2 млн. през последните години. От 2015 година насам компаният е модернизирала своите индустриални мощности, като реконструира постройката на мелницата, възобновява съществени уреди и прави автоматизация и цифровизация на процесите в мелницата.

Най-голямата част от инвестицията, €730 хиляди, е вложена в осъвременяване на индустриалния развой посредством въвеждане на системата за автоматизация, мониторинг и надзор. Освен индустриалният развой, постройката на мелницата също е осъвременена, като в реконструкцията й са вложени €540 хиляди Вложени са средства и в новаторска пакетираща машина, нов палетизатор, ERP система, рационализация на лабораторното съоръжение и други.

Мелницата е учредена през 1986 година с напълно държавен капитал. През 2000 година контролният пакет от акции е добит от гръцка компания, което бележи началото на реконструкции и непрекъсната рационализация на индустриалната база. През май 2009 година австрийското сдружение LLI Euromills придобива 100% от дружествения капитал, а през 2012 година едноличният притежател на капитала се преименува на GoodMills Group.

Днес GoodMills България EООД е една от най-големите мелници на Балканския полуостров. Мелницата е ситуирана на повърхност от 50 000 кв. м., единствено на 2 км от центъра на град София. GoodMills България EООД разполага със силоз за зърно с обща съдържимост 40 000 тона, силоз за млевни артикули с потенциал от 11 000 тона и три самостоятелни млевни линии с продуктивност 750 тона на денонощие. Окачествената пшеница се приема от две линии, с потенциал по 150 т/час всяка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР