Gonet Geneva Open, втори кръгДаниил Медведев – Ришар Гаске 6-2,

...
Gonet Geneva Open, втори кръгДаниил Медведев – Ришар Гаске 6-2,
Коментари Харесай

Гаске вгорчи завръщането на Медведев


Gonet Geneva Open, втори кръг
Даниил Медведев – Ришар Гаске 6-2, 7-6(5)


Ришар Гаске изигра един от най-хубавите си мачове отдавна насам, което докара и до една от най-големите победи в кариерата му във връзка с ранкинга на противника. 35-годишният французин победи с 6-2, 7-6(5) международния №2 Даниил Медведев в мач от втория кръг на АТР 250 шампионата в Женева.

Медведев взе решение в последния миг да се включи в швейцарската конкуренция в опит да получи игрова процедура преди Ролан Гарос, откакто в последните пет седмици бе отвън игра поради интервенция на херния. Той обаче ще започва Откритото състезание на Франция със единствено един дуел на алено зад тила си.

Освен превъзходния тенис на Гаске роля за изненадващия резултат имаше и неуверената игра на Даниил, който направи доста непредизвикани неточности. Поставеният под №1 имаше и големи проблеми на втори сервис, на който ретурът на противника му постоянно водеше до преимущество за Гаске.

В хода на мача Медведев усъвършенства равнището си като във втория сет съумя да върне пробив пасив и да стигне до тайбрек. В него обаче ветеранът стигна до първия мачбол при 6-5, а при него руснакът направи седмата си двойна неточност в мача.

Гаске реализира три пробива от пет благоприятни условия в хода на срещата по отношение на един от два шанса за четвъртфиналиста от Ролан Гарос 2021, за който това бе първи дуел на клей от провалянето от Стефанос Циципас в Париж през предходната година. За спечелилия това бе първи триумф над противник от топ 2 от април 2005-а.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР