Gonet Geneva Open, първи кръгДоминик Тийм – Марко Чекинато 3-6,

...
Gonet Geneva Open, първи кръгДоминик Тийм – Марко Чекинато 3-6,
Коментари Харесай

Трудното завръщане продължава: Тийм с шеста поредна загуба


Gonet Geneva Open, първи кръг
Доминик Тийм – Марко Чекинато 3-6, 4-6


И шампионатът в Женева не можа да донесе първата победа на Доминик Тийм през сезона. Австриецът се включи в АТР 250 конкуренцията в Швейцария с вярата да придобие игрова процедура преди Ролан Гарос, само че отпадна още на старта след проваляне с 3-6, 4-6 от Марко Чекинато.

За Тийм това е шеста загуба от шест мача през 2022-а и общо десета поредна, в случай че броим последните му четири дуела през 2021-а.

На централния корт в Женева австриецът се изправи против тенисист, който на собствен ред бе изгубил 11-те си мача през сезона преди да преодолее квалификациите в Швейцария, а също така нямаше победа в АТР тура от август предходната година. Мачът бе и повтаряне на полуфинала посред им на Ролан Гарос през 2018-а.

В последна сметка след равносилен дуел отрицателната серия, която завърши бе тази на Чекинато. Италианецът се оказа по-хладнокръвен в равностойните геймове.

Сценарият и на двата сета бе сходен. В началото Тийм бе този, който затрудняваше повече противника си, само че Чекинато оцеляваше, след което нанасяше своя удар. И в двата сета италианецът мина през един доста комплициран сервис гейм като в първия сет избави два брейкбола, а във втория пет преди на собствен ред да реализира значимия брейк.

Особено във втората част равнището на тениса бе високо, а Доминатора впечатли с гейм, в който направи два поредни печеливши удара с осъществяване сред краката.

Въпреки това повече непредизвикани неточности наклониха везните и по този начин Тийм ще стартира Ролан Гарос без извоюван мач от повече от година.

Чекинато продължава присъединяване си в Женева с дуел против поляка Камил Майхжак, който още в неделя победи в три сета Александър Бублик.

Ришар Гаске надви с 6-3, 6-1 над Джон Милман, с цел да си обезпечи мач против №1 в схемата Даниил Медведев във вторник вечер.

Напред не престават още Федерико Делбонис и Иля Ивашка. Аржентинецът се оправи с 6-4, 6-4 над Ричардас Беранкис, до момента в който Ивашка мина през три сета против Маркос Гирон – 4-6, 6-3, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР