Gonet Geneva Open, осминафиналКаспър Рууд – Беноа Пер 6-3, 6-1Каспър

...
Gonet Geneva Open, осминафиналКаспър Рууд – Беноа Пер 6-3, 6-1Каспър
Коментари Харесай

Рууд започна защитата на титлата в Женева с експресна победа


Gonet Geneva Open, осминафинал

Каспър Рууд – Беноа Пер 6-3, 6-1

Каспър Рууд стартира отбраната на купата на ATP 250 шампионата в Женева с безапелационен триумф над Беноа Пер. Началото на дуела бе равностойно, само че след това норвежецът последователно откри надзор над протичащото се на корта и не разреши на 67-мия в ранглистата да сервира сензация.

Следващият конкурент на Рууд ще бъде Танаси Кокинакис, който по-рано през днешния ден отстрани Федерико Делбонис.

Световният №8 записа пет аса против един на Пер и не направи нито една двойна неточност, до момента в който тези на французина бяха четири. Рууд завоюва 62% от точките си на първи сервис (18/29) и осъществя пет от десетте си брейкпойнта (50%), до момента в който Пер оползотвори една от двете благоприятни условия за пробив, които се откриха пред него (50%).

Противно на упованията, Пер стартира по-добре и проби за 2-1, само че не след дълго Рууд си върна водачеството. Норвежецът обаче разреши на съперника си да върне интригата, като в шестия гейм пропусна три следващи брейкпойнта и френският тенисист възвърне равенството при 3-3. Това обаче се оказа единствено краткотрайно съмнение за първенеца, който приключи сета с три следващи гейма на 15 и по този метод се наложи с 6-3.

Във втория сет конспирация на процедура нямаше, защото Рууд усъвършенства сервиса и бекхенда си и наложи непостижимо за своя конкурент движение. Норвежецът натрупа удобен задатък от 4-0, преди Пер да успее да прекъсне серията му. Радостта на французина обаче не продължи дълго и финалистът от Маями приключи мача с пробив на нула, триумфирайки с 6-3, 6-1 след едвам 55 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Кристофър О’Конъл – Райли Опелка 3-6, 5-7

Жоао Соуса – Николоз Басилашвили 6-4, 6-3

Федерико Делбонис – Танаси Кокинакис 6-1, 5-7, 5-7

Талон Грийкспур – Йохан Никлес 6-3, 7-5

Каспър Рууд – Беноа Пер 6-3, 6-1
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР