Голямото търсене на кафето на зърна от сорта Робуста -

...
Голямото търсене на кафето на зърна от сорта Робуста -
Коментари Харесай

Най-популярният сорт кафе с най-голямо поскъпване от 12 години

Голямото търсене на кафето на зърна от сорта " Робуста " - което се счита за най-популярният вид - и слабата годишна продукция от плантациите, доведоха до покачването на цената му " на едро " до съвсем 12-годишен най-много, заяви Bloomberg.

Както се отбелязва в обявата, повишаването на известността на " Робуста " се дължи на високата инфлация и общото нарастване на разноските за живот. А този вид е желан, заради по-ниската си цена в съпоставяне със сорта " Арабика ", а се употребява и за приготвянето на разтворимо кафе.
 Колко нарастна кафето в Европейски Съюз за година
Колко нарастна кафето в Европейски Съюз за година

В коя страна повишаването е най-голямо

По данни на организацията, обстановката се утежнява и от дефицита на продукта. Фермерите във Виетнам, която страна е най-големият производител на този вид кафе в света, минават към развъждане на авокадо и дуриан, поради повишаването на изкустнените торове. В резултат на това, реколтата от плодове от кафеено дърво " Робуста " в републиката стана най-ниската за последните 4 години. В същъто време, кафеените плантации в Бразилия страдат от засусашаване, а насажденията в Индонезия - от проливни дъждове.

Все отново, общият размер на доставките на кафе на зърна на международния пазар нараства. " Наблюдава се толкоз мощно изместване на търсенето от по-скъпо кафе към по-евтино, че на пазара не доближава износа на поскъпналата " Робуста ", отбелязва представител на американската консултантска компания по пазарите на кафе.
 Очертава се дефицит на кафе в света?
Очертава се дефицит на кафе в света?

Заедно с повишаването на търсенето на кафе се покачват и цените му
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР