Голямото търсене на чипове памет компенсира спада на Samsung в

...
Голямото търсене на чипове памет компенсира спада на Samsung в
Коментари Харесай

Samsung печели солидно от дефицита на чипове


Голямото търсене на чипове памет компенсира спада на Samsung в продажбите на устройства
(снимка: CC0 Public Domain)

Азиатският софтуерен колос Samsung Electronics съобщи, че чака неговата тримесечна облага да нарасне с 53% на фона на световния дефицит на чипове, които засегна промишленостите по целия свят .

Най-големият производител на чипове за памети и смарт телефони в света предвижда оперативна облага от 11 милиарда $ за трите месеца, завършващи в края на юни, съобщи. Според компанията, огромното търсене на чипове за памети компенсира по-слабите продажби на устройства, заради дефицита на съставни елементи.

Преди година, през първите няколко месеца от пандемията, Samsung записва спад в продажбите на артикули като телефони и тв приемници. Оттогава насам обаче набъбна, защото хората заживяха повече онлайн.  Това бе предизвикателство за производителите на чипове.
още по тематиката
Ако прогнозните данни на Samsung бъдат доказани по-късно този месец, когато излязат формалните финансови резултати, това ще бъде най-голямата облага на корейския производител за второ тримесечие от 2018 година насам.

През последните месеци чипмейкърите имаха впечатляваща опция да усилят цените, поради настаналата рецесия с доставките, в световен мащаб.

През март изпълнителният шеф на Samsung Кох Донг-Джин сподели пред акционерите: „ Има сериозен дисбаланс сред търсенето и предлагането на чипове в ИТ бранша в международен мащаб ”. Тогава стана ясно още, че компанията работи с задгранични сътрудници, с цел да отговори на търсенето.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР