Голямото съперничество между Ливърпул и Манчестър Сити се подновява с

...
Голямото съперничество между Ливърпул и Манчестър Сити се подновява с
Коментари Харесай

Ливърпул и Манчестър Сити подновяват голяма битка

Голямото съревнование сред Ливърпул и Манчестър Сити се възобновява с дуел за " Къмюнити Шийлд " на " Уембли ". През предходната акция двата тима водеха епична борба за купата в Премиър лийг чак до последния кръг. В последна сметка " жителите " победиха единствено с точка повече от мърсисайдци. Очакванията на всички са през този сезон още веднъж Манчестър Сити и Ливърпул да са тимовете, които ще спорят за първото място.

" Небесносините " завоюваха едвам два от последните си 12 мача с Ливърпул във всички шампионати. Мърсисайдци имат единствено един триумф от последните си пет дуела на " Уембли ", до момента в който " жителите " са непобедени в предходните си седем срещи на националния стадион на Англия, като тимът е позволил едвам един гол в тях.

Юрген Клоп не може да разчита на Садио Мане, който към момента не е възобновил тренировки след присъединяване си на Купата на Африка. Алисон, Роберто Фирмино и Мохамед Салах се причислиха към тима при започване на седмицата и записаха минути в последната контрола с Лион, която европейският първенец завоюва с 3:1. И тримата стартират като титуляри през днешния ден. Дивок Ориги също започва за " алените ". Титуляри за Ливърпул са девет от играчите, които започнаха против Тотнъм във финала на Шампионската лига. Само Садио Мане и Жоел Матип, който е на скамейката, не са измежду 11-те.
Reds checkin' in! #CommunityShield #LIVMCI pic.twitter.com/gajQpF7PMR
— Liverpool FC (@LFC) August 4, 2019

Едерсон и Фернандиньо пропущат дуела за Манчестър Сити. На вратата стартира Клаудио Браво. Серхио Агуеро и Габриел Жезус са на скамейката за началото. В тяно остъствие Джосеп Гуардиола залага на форамция без чист централен нападател, като атакуващото трио е образувано от Бернардо Силва, Льорой Сане и Рахийм Стърлинг. Новото попълнение Родри също е титуляр за първенците.
How we’re lining up in the #CommunityShield!

XI | Bravo, Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko, Rodri, Silva (C), De Bruyne, Sane, Bernardo, Sterling

Subs | Ederson, Gundogan, Jesus, Aguero, Angelino, Foden, E Garcia

@haysworldwide
#mancity pic.twitter.com/8Z8NvVSFg7
— Manchester City (@ManCity) August 4, 2019

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Ориги, Салах, Фирмино

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Браво, Зинченко, Отаменди, Стоунс, Уокър, Родри, Давид Силва, Де Бройне, Сане, Бернардо Силва, Стърлинг

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР