Голямото Роженско знаме от 2019-та вече е история! Tова съобщиха

...
Голямото Роженско знаме от 2019-та вече е история! Tова съобщиха
Коментари Харесай

Голямото Роженско знаме се превърна в 11 100 национални флага

Голямото Роженско знаме от 2019-та към този момент е история!

Tова оповестиха от Фондация „ Наследство в бъдещето “ , която е стартирала патриотична идея за превръщането му в 11 100 дребни трибагреника в името на патриотичната идея за създаване на 111-метровия Пилон „ Рожен “ в Родопите.

Малките знамена ще бъдат пуснати в продажба , като задачата е да се съберат средства за първия в България монумент на националния ни трикольор . Размерът на обособените флагове е 90х60см и 100х60см .

„ Българското знаме е религия, мощ и страст, която би трябвало да пазим в сърцата си и да предадем на идващите генерации. То е завет, който дружно с магията на Рожен и най-общобългарския събор може да пренесем на всички места у нас и по света “ , пишат от Фондация „ Наследство в бъдещето “.

Пилон „ Рожен “ ще е с тегло 110 тона и ще бъде превозен до Роженските поляни с три извънгабаритни композиции и осем общоприети тира . Знамето на върха му ще бъде тъкмо 1110 кв.м .

Височината на пилона от 111 метра символизира площта на България от 111 хиляди кв. км., както и актуалните 111 години от освобождението на Родопите. В избора на мястото – Роженските поляни – също е вложен смисъл – за обединяването българите от две страни на една граница , емблема на силата на българския дух и обич към родината.

Пилон „ Рожен “ ще бъде първият монумент на националния байрак на България. Официалното му разкриване ще е на 13 юли т.г. Церемонията ще е съпроводена от театър с исторически картини онлайн, шоу-заря и концерт на примата на българската сцена Лили Иванова. В идващите дни – от 14 до 16 юли, ще се състои и обичайният събор Рожен , който тази година навършва 125 години.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР