Голямото разкопаване около Централна гара започва. Причината за него е

...
Голямото разкопаване около Централна гара започва. Причината за него е
Коментари Харесай

Ремонтът на бул. Христо Ботев почна, гласят кръгово на Ком...

Голямото разкопаване към Централна гара стартира. Причината за него е огромният план за възобновяване на ВиК тръбите и настилката на три булеварда в Пловдив на стойност 7,8 милиона лв..

Първата копка бе направена на кръстовището на ул. „ Кавала “ и локалното платно на бул. „ Христо Ботев “ персонално от кмета на Пловдив Здравко Димитров и шефа на ВиК Спартак Николов. Сега съществуващите етернитови водопроводи ще бъдат сменени с тръби от чугун за магистралните и полиетилен за разпределителните клонове от мрежата. Чугунените тръби идват в Пловдив от Франция. Обмисля се и построяването на кръгово на Коматевския възел, изясни кметът Здравко Димитров.

С подмяната на тръбите ще се понижат загубите на питейна вода, посредством което се покачва успеваемостта на потребление на стеснен естествен запас. Освен това ще бъде нараснало и качеството на питейната вода.

Ще бъде изместен и канализационният колектор под кръговото на гарата, с цел да се освободи място за пробива, който ще свърже регион " Южен " с центъра на града.

„ Хубаво е, че ще сменят тези етернитови тръби, тъй като те са канцерогенни. Но ние и в този момент мъчно си намираме място за паркирание поради студентите, а в бъдеще не знам къде ще оставяме колите. За зона ли би трябвало да си плащаме или да стопираме към учебно заведение „ Елин Пелин “, безпокоят се пък се живеещите в региона.

„ Изпълнението ще бъде поетапно и ще се съобрази с реализацията и на другите инфраструктурни планове, по които се работи в града, тъй че да не се блокира придвижването “, увери шефът на „ ВиК “ ЕООД – Пловдив Спартак Николов.

Средствата за реконструкцията са от водния холдинг, като с изключение на бул. „ Христо Ботев “ ще бъдат ремонтирани и „ Копривщица” и Коматевско шосе. Изпълнителят е „ Драгиев и Ко”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР