Голямото разкопаване на улици и булеварди в Пловдив ще започне

...
Голямото разкопаване на улици и булеварди в Пловдив ще започне
Коментари Харесай

Голямото разкопаване на Пловдив започва! Зико показа карта със затворени десетки трасета

Голямото разкопаване на улици и булеварди в Пловдив ще стартира след месец, когато стартират плановете за поправки на общината, ВиК и АПИ. Както TrafficNews писа в Пловдив се чака невиждана транспортна обсада като идващите 12 месеца ще бъдат затворени 13 булеварда и пътни артерии плюс по-малки пътни сектори навътре в някои квартали. Днес се организира среща сред представителите на локалните управляващи, ВиК, ЕVN, Топлофикация, компания " Европейски пътища ", както и част от районните кметове. Кметът Здравко димитров съобщи, че това е първата среща, като ще се вършат регулярно такива, с цел да се следи осъществяването на плановете и да се вземат решения в придвижване, които да облекчават оптимално напредването на пловдивчани. От средата на юли ще стартира плана на ВиК, както и реконструкцията на Околоврсътното шосе. От компанията реализатор " Европейски пътища " са дали амбициозния период да завършат напълно шосето от разклона за Първенец до Пазарджишко шосе до края на септември. То ще бъде направено поетапно, като първият стадий е до Пещерско шосе.

ВиК пък се надяват от 15 юли да стартират действия по Южния обходен колектор, които включват ул. " Царевец ", бул. " Александър Стамболийски " и " Нестор Абаджиев ". Там срокът обаче е до 2023 година. Кметът съобщи, че ще упорства от ВиК да извършват по-бързо плана от плануваните линейни графици. От ЕВН Топлофикация са се съгласили Пещерско шосе да не бъде затварян напълно, а дейностите по него да се правят поетапно, платно по платно, с цел да не се блокира придвижването. От топлинното сдружение желаят да затворят още няколко трасета за превозване на топлинна мрежа, сред които и бул. " Васил Априлов ", като техните стремежи ще бъдат съгласувани с общината.

Относно пробива под водната палата кметът Здравко Димитров още веднъж съобщи, че този план е извънредно значим за града и даже е получил хвалба, че осъществя кръстовища от равнища. Той също ще бъде съгласуван с настоящите поправки, които вървят по другите места. По предложение на кмета на регион " Централен " ще се направи разбор дали може да се вкара краткотрайно изцяло еднопосочно придвижване по западното платно на бул. " Копривщица ", в посока Кючук париж, а източното да остане в двете посоки. Причината е че булевардът ще понесе главният трафик към регион " Южен ", когато бъдат затворени другите прави.

На срещата обаче не участваха представители на НКЖ, които да дадат детайлности и да съгласуват с общината желанията си за може би най- огромния план - пробивът под Гарата. По думите на кмета към момента не е ясно какво ще е бъдещето на концесиятана Централна гара, както и какво ще се случва с плана идващите месеци. Поради това за този план към момента няма по какъв начин да има линеен график. А той включва затваряне на цялото кръстовище на Централна гара и бул. " Васил Априлов ".

Тъй като няма оповестени поръчки за Рогошко и Голямоконарско шосе общината не може да каже в какъв ред и за какъв брой време ще бъдат затваряни. Относно Кукленско шосе от компанията реализатор " Европейски пътища " обявиха, че до момента в който не бъде индексиран контракта, те няма да стартират строителни действия, защото цените са отпреди три години. Според кмета, най- тежките месеци ще стартират още от юли и ще продължат до септември - октомври.

" Искам да се извиня на всички пловдивчани за идните тапи, само че тези неща би трябвало да се създадат. Няма по какъв начин ", съобщи Зико.

Ето първият линеен график, даден от общината:

- Пробив водна палата – от 01.08.2022 година до 31.12.2023 година

- Пробив под ЖП гара – северна страна

- Ул. „ Даме Груев”- сега се извършва период на довеждане докрай до 31.12.2022 година

- Ул. „ Владая” – от 01.07.2022 година, ще стартира от бул. „ Марица”- юг до 31.03.2023 година

- Ул. „ Хаджи Димитър” – 01.08.2022 година до 31.12.2023 година

- Ул. „ Царевец”- по план за югоизточен обходен колектор от 15.07.2022 година до 31.12.2023 година

- Бул. „ Александър Стамболийски” – по план за югоизточен обходен колектор от 15.07.2022 година до 31. 12.2023 година

- Ул. „ Нестор Абаджиев”- от 15.07.2022 година до 31.12.2023 година

- Ул. „ Брезовско шосе” до бул. „ Дунав” – 8 месеца до 01.02.2023 година

- Бул. „ Дунав” от ул. „ Брезовско шосе” до бул. „ Васил Априлов” – 6 месеца до 31.07.2023 година

- Кв. Гладно поле- ул. „ Радко Димитриев” до 15.09.2022 година, ул. „ Богомил” до 31.11.2022 година

- Градска среда- ул. „ Неофит Бозвели”, ул. „ Райно Попович”, ул. „ Александър Пушкин”, ул. „ Ивац”, ул. „ Страхил”, ул. „ Драгоя Божилов” – от 01.09.2022 година до 31.07.2023 година

- Градска среда- ул. „ Балкан”, ул. „ Лъджене”, ул. „ Капитан Георги Мамарчев” и ул. „ Мортагон” от 01.09.2022 до31.07.2023 година замяна ВиК

- Околовръстен път по етапно от бул. „ Коматевско шосе” до пътен възел за с. Царацово от 15.07.2022 година до 30.09.2022 година

- Републикански път II-64 в правата от автомагистрала „ Тракия” до гр. Пловдив – период на довеждане докрай 30.06.2022 година

- Рогошко шосе

- Голямоконарско шосе



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР