Голямото надцакване предстои. С приближаването на местните избори в Благоевград

...
Голямото надцакване предстои. С приближаването на местните избори в Благоевград
Коментари Харесай

Предизборни интриги: Ще издигнат ли Левицата и БСП общ кандидат за кмет в Благоевград ?! Червени сметки в халваджийски тефтер

Голямото надцакване следва. С приближаването на локалните избори в Благоевград предизборните интриги се задълбочават, а партиите в регионалния град се разсънват от траялата с месеци заспалост, с цел да засилват работата си преди идния локален избор.

" Старата " Българска социалистическа партия едвам едва се изправя, изпаднала в извънредно нездравословно положение и последна изолираност от политическия живот в града, поради множеството неразбории, делби, вражди и тежки удари, които понасяше на всеки избор. Днес столетницата в Благоевград се мъчи да се изправи на крайници, търсейки патерицата, с която да си помогне в идния избор.

И са се вгледали в " Левицата " за обединяване. Сметките са такива: Общият им претендент за кмет да бъде някогашният заместник-кмет от екипа " Томов " -В. Трошанов, а водачът им Любен Милев да поведе общата кандидат-съветническа листа, която от слуховете в града ще бъде същински " халваджийски бележник ", поради композицията от познати и непознати деятели на двете партии.

Оказва се обаче, че тези сметки са " без кръчмар ", защото срещнали острия отпор на Мая Манолова. Ако това обединяване се случи тук, партията на Манолова била подготвена да напусне обединението. Все отново " Левицата " в регионалния град се наложи с дейното присъединяване на познати имена, показани от екскмета Костадин Паскалев, които работиха крепко по време на предходните избори, без значение от резултата, а през днешния ден Българска социалистическа партия се пробва да ги яхне, с цел да се съобщи за локалните избори.

Както е известно, локалните червени са разграничени на лагери от дълго време. Едните поддържат националния водач Корнелия Нинова, другите към сегашните водачи, са срещу Нинова.Председателката знае това, и с цел да натрие носа на враговете си изпрати в Благоевград проверка и инспекция.

Казват, с цел да откри недостатъци и детронира градския водач Любен Милев. И е съумяла, резултатите от инспекцията, съгласно източници на Struma. com не са положителни за локалната конструкция. Така че,Нинова може да обърка сметките на локалните социалисти и техните водачи, и да отклони поддръжката за кмет в напълно друга посока.

Твърди се, че в случай че някогашният губернатор Николай Шушков се съобщи като претендент за кмет, огромна част от хората на Нинова в Българска социалистическа партия щели да го поддържат. Шушков към момента " тупка топката " и не се афишира публично, макар пълзящата с все по-голяма мощ мълва в регионалния град.

Интригите в Българска социалистическа партия постоянно са нанасяли съкрушителни удари върху престижа на партията и нейните изборни резултати. Както е тръгнало, май, и на изборите на есен, още веднъж ще сме очевидци на тоталното поражение и провал, който всички предсказват.

В политическия живот на регионалния център се приказва за всички останали партии, откъдето могат да дойдат всевъзможни изненади. Българска социалистическа партия като че ли не я броят, нито като конкурентно способна, нито като алтернатива за бъдещо присъединяване във властта. Не е неприятно, че вадят младеж като претендент за кмет, неприятното е, че самата партия е раздирана от несъгласия и даже и неопетнено име няма да може да ги консолидира и сплоти.

Обединение, за което от години в столетницата дума няма. Въпрос на напълно малко време е и в Българска социалистическа партия -Благоевград да настъпят кадрови промени, инициирани от Нинова. Това евентуално ще стане до началото на предизборната акция. Очаквайте детайлности.

П. Костадинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР