Голямото жури в предаването Кой говори по Дарик радио бе

...
Голямото жури в предаването Кой говори по Дарик радио бе
Коментари Харесай

Аламанов по Дарик: Маските паднаха и много неподозирани русофили показаха зъбите си

Голямото жури в предаването " Кой приказва " по Дарик радио бе посрещнато от водещия Георги Донков, който разгласи, че втрадиционното петъчнопредаване ще бъдат коментирани тематики от отиващата си 2022-ра година, които самите гостисмятат за най-значими.

" Като за завършек на годината може би би трябвало да поговорим за това каква година изпращаме и в действителност това ми припомня, че ни е доста по-лесно да приказваме дза отрицателното. Азлично, в случай че сравня годината, която изпращаме с миналата, първото, което ми изниква в съзнанието е, че тази година на мястото на очакванията от предходната, трайно се настани разочарованието ", сподели социологът Елена Дариева.

" Политическата сцена тази година ни предложи един прекомерно протяжен театър. Нивата на изборна интензивност, в случай че сега се организират избори, са спаднали даже под 35 %, сочат сътрудниците социолози. Пиесата, която следим на политическата сцена притегля все по-малко интереса на аудиторията. Във външнополитически проект, без подозрение, главната тематика е войната в Украйна. През годината се задълбочи разделянето в българското общество ", добави тя.

Издателят Виктор Лилов добави:

" За мен безспорно събитието на тази година, а и може би на десетилетието е войната в Украйна. Казвам го, тъй като светът, в това число и България в един миг разбра ясно, че правенето на взаимни отстъпки с диктатори и опитите те да бъдат обезвредени, изграждайки някакви търговски взаимоотношения, макар че същите тези диктатори унищожават интернационалното право, не е вярно. Светът разбра, че когато една империя не е разградена, тя продължава да генерира освен неустойчивост, само че и войни. "

" Русия счита, че може да диктува вътрешната политика на България. Украйна сподели в действителност, че всичко това може да се премисли и го направипо извънредно самоуверен метод. При нахлуването на Русия в Украйнамного политици, в това число и българските, споделиха, че до 2 - 3 дни Украйна ще падне. Украйна освен не падна, само че и се оправя сносно. Срамното държание на българските политически партии продължава повече от 300 дни. 300 дни ни трябваха да решим дали би трябвало, или не би трябвало да помогнем на Украйна ", напомни той.

" Другата тематика, която желая да повдигна, е за свободата на словото. Илюстрацията, несъмнено, е Мъск. Той реши да сервира свободата на словото без ограничавания, вследствие на което бе осъден и акциите на Тесла се сринаха. Наистина Блъгария се придвижи нагоре в показателя по независимост на медиите, обаче проблемите остават и ние сме доста обратно. Бих желал да отбележа, че това го видяхме на практика - реакцията на властта във връзка с Христо Грозев. Друго, което демонстрира двойните стандарти, са реакциите на политиците във връзка с офанзивата към Мария Черешева ", счита Лилов.

АдвокатАлександър Кашъмов отПрограма “Достъп до информация ” съобщи:

" Споделям мнението, че войната е тематика номер едно за годината. Смятам, че рецесиите демонстрират най-хубавото у хората обаче. Световната общност се анггажира с позиция - цялата международна общественост застана против един състезател. Това е един опит да се откри моралът.Българското общество извади най-хубавото от себе си и показаогромна взаимност. "

" Вътрешната политическакриза докара до едно разделяне, за което към този момент стана дума, само че за момента и на политическата повърхнина доминира това, което ни приближава до цивилизацията, само че някои играчи на полето се демонстрираха като тотално маргинални ", добави той.

" Последното, което на мен ми се коства значимо, е това, че политическата рецесия се възприема като рецесия на системата. Виждам измежду политиците голямо предпочитание те да се върнат към естественото действие на комисиите. Това рядко се разграничава от това, което се вижда на повърхността ", показа юристът.

Пиарекспертът Любомир Аламанов съобщи:

" Аз ще обърна внимание на нещо сериозно съгласно мен, което води началото си от много години насам, само че занапред тази година изплува като разбиране, а точно - информационната война, която се води сред мозъците и душите на всички нас. Сега, изключително с войната в Украйна, тази информационна война се ожесточи и всички участници в тази война изплуваха на ярко и демонстрираха зъбите си. Това не е неприятно, тъй като доста маски паднаха. С голямо удивление видяхме хора, за които не предполагахме, че са на страната на съветския имепариализъм. Те внезапно се разкриха, очевидно бяха задействани. Другата наклонност е това, че ни трябват нови дефиниции що е то независимост на словото, право на друго мнение, що е то война, що е то друга позиция. "

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР