Голямото жури на окръг Колумбия, което повдигна обвинителен акт срещу Тръмп за изборите през 2020 г., се среща отново

...
Федералното голямо жури се събра отново във вторник за първи
Коментари Харесай

Федералното голямо жури се събра отново във вторник за първи път, откакто миналата седмица повдигна обвинителен акт срещу бившия президент Доналд Тръмп, свързан с усилията му да отмени изборите през 2020 г.

CNN забеляза членове на голямото жури във федералния съд във Вашингтон, индикация, че разследването за намеса в изборите не е приключило.

Голямото жури изслушва доказателства в разследването на специалния прокурор Джак Смит за последиците от изборите, довели до атаката на 6 януари 2021 г. срещу Капитолия в САЩ в продължение на почти година. В обвинителния акт срещу Тръмп прокурорите се позовават на шестима неназовани съзаговорници, повдигайки въпроси дали те също могат да бъдат изправени пред обвинения по случая.

Бившият президент Доналд Тръмп говори като основен лектор на 56-ата годишна вечеря на сребърния слон, организирана от Републиканската партия на Южна Каролина на 5 август 2023 г. в Колумбия, Южна Каролина. Бившият президент Доналд Тръмп говори като основен лектор на 56-ата годишна вечеря със сребърния слон, организирана от Републиканската партия на Южна Каролина на 5 август 2023 г. в Колумбия, Южна Каролина. Мелиса Сю Геритс/Гети изображения

Един от съзаговорниците, идентифициран от CNN, е бившият адвокат на Тръмп Руди Джулиани. В понеделник Бърни Керик, дългогодишен сътрудник на Джулиани, който координира с него след изборите през 2020 г., се срещна със следователи в офиса на специалния прокурор. Керик е разговарял с разследващите за усилията на Джулиани да се опита да разкрие изборни измами през 2020 г., според неговия адвокат Тим ​​Парлатор.

Прокурорите твърдят в обвинителния акт, че съучастникът, идентифициран като Джулиани, е „имал желание да разпространява съзнателно неверни твърдения“ за предполагаеми изборни измами.

Политическият съветник на Джулиани, Тед Гудман, каза по-рано пред CNN, че са действали добросъвестно и че обвинителният акт „изкормва“ Първата поправка.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР