Голямото жури на Джорджия, разглеждащо Тръмп, връща обвинителния акт

...
Изглежда, че срещу два пъти импийчмънт бившия президент вече е
Коментари Харесай

Изглежда, че срещу два пъти импийчмънт бившия президент вече е повдигнато четвърто обвинение.

Голямото жури в Атланта, което разглежда поведението на Доналд Тръмп, гласува в понеделник вечер за обвинителни актове и изглежда, че са върнали обвинителни актове срещу множество хора. Голямото жури проучва отчаяните опити на Тръмп да се вкопчи във властта след загубата на Белия дом през 2020 г. – трик, включващ сплашване на най-висшия изборен служител в щата и набиране на фалшиви избиратели, за да похитят демократичния процес в нацията.

Обвиненията, които все още са запечатани и стигат до секретаря, са резултат от повече от двегодишно разследване от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис.

Съдебна зала в Джорджия остана късно вечерта в понеделник, за да връчват обвиненията на съдия Робърт Макбърни почти точно в 21:00 часа, като целият спектакъл се разиграва на живо по телевизията. Съдията прегледа обвинителния акт и върна документите на секретар. Очаква се действителните обвинителни актове да бъдат качени онлайн скоро.

Тези исторически обвинения произхождат от също толкова изключително събитие: телефонно обаждане на Тръмп направено от Белия дом на 2 януари 2021 г. до държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер, оказващ натиск върху него да „намери 11 780 гласа“, които не съществуват. Хитровата схема имаше за цел да изтрие преднината на Джо Байдън – с един единствен глас – и да преобърне изборните резултати.

Прокуратурата също така проучи как кампанията на Тръмп и личните му адвокати, включително бившия кмет на Ню Йорк Руди Джулиани пося хаос в седмиците след изборите през 2020 г., като разпространява лесно опровергаеми теории на конспирацията и се опитва да убеди щатските законодатели да отменят резултатите от гласуването. Най-странният аспект на техния план включваше събирането на екип в сянка от „алтернативни избиратели“, готови да направят това, което действителните избиратели не биха: да представят официални документи на Конгреса, които увековечават халюцинационната президентска победа на Тръмп.

Настояването на Тръмп за безочливо пренебрегване изборните правила е причината този имотен магнат също да е изправен пред сериозни криминални обвинения в Ню Йорк. В края на март голямо съдебно жури в Манхатън официално го обвини в 34 престъпления за фалшифициране на бизнес записи заради начина, по който е използвал частната си компания, за да плати на порно звездата Сторми Даниелс, за да попречи на американската общественост да научи за сексуалната им афера от една нощ преди Избори през 2016 г.

И неговият упорит отказ да спазва най-елементарните правила е причината той също да бъде изправен пред криминални обвинения във Флорида. През юни голямо федерално жури в Маями го обвини за начина, по който е натрупал стотици секретни записи в крайбрежното си имение Мар-а-Лаго, след като напусна Белия дом – и излъга следователите, за да се опита да го прикрие. Това обвинение беше преразгледано през юли с допълнителни обвинения, че Тръмп е наредил на лакеите си да изтрият записите от видеонаблюдението на имението като част от прикриването.

И след това друго федерално голямо жури – това в окръг Колумбия – обвини Тръмп по-малко преди повече от две седмици за подбуждане на лоялни членове на MAGA да атакуват Конгреса, за да му попречат да удостовери резултатите от изборите през 2020 г., които той загуби.

В този момент Тръмп потенциално е изправен пред четири исторически наказателни процеса, всеки от които може да го изпрати в затвора в навечерието на президентските избори през 2024 г. – такива, на които той остава, въпреки всичко, фаворит на Републиканската партия.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Вземете Daily Beast най-големите новини и скандали, доставени направо във входящата ви кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР