Голямото желание за провеждането на мачове от Примера дивисион в

...
Голямото желание за провеждането на мачове от Примера дивисион в
Коментари Харесай

Пропада смелият план за испански мачове в САЩ

Голямото предпочитание за провеждането на мачове от Примера дивисион в Съединени американски щати съвсем несъмнено няма да се осъществя. По-рано през днешния ден Испанската футболна федерация осведоми с публично писмо, че няма да даде позволение за това.

Идеята потегли от Испанската футболна лига, като дори беше и избран първият дуел за това - Жирона против Барселона през януари. Говореше се, че такива мачове щели да разпространяват испанския футбол оттатък Океана, а самите клубове щели да се радват на солидни финансови проходи. Сега обаче от федерацията ще наложат своето право на несъгласие.

В писмото, подписано от президента Луис Рубиалес, се споделя, че Испанската футболна федерация желае да получи пояснение за какво тъкмо този дуел е бил определен. От централата показват опасения, че срещата може да бъде употребена за политическа пропаганда, имайки поради проблемите сред Каталуня и централната власт в иберийската страна.

Писмото е адресирано още до УЕФА и ФИФА, които също би трябвало да дадат своята “благословия” за възможното осъществяване на такива мачове.

Изтъква се още съществуването на евентуални проблеми поради ТВ правата, които испанските клубове са подписали. Никъде в договорите не се споделя, че мачове ще бъдат местени в друга страна.

Spanish FA unlikely to authorise moving Girona vs. Barcelona to U.S. https://t.co/uE9B1nDbSg
— QuentinBil (@bestOfBilboeee) September 21, 2018
Отделно от някои клубове - примерно Реал Мадрид, показаха противоречие, че по този начин се губи домакинското преимущество на Жирона против директния им съперник за купата от “Камп Ноу”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР