Голямото дерби ЦСКА - Левски от 26-ия кръг е в

...
Голямото дерби ЦСКА - Левски от 26-ия кръг е в
Коментари Харесай

Каранга посече Левски

Голямото дерби ЦСКА - Левски от 26-ия кръг е в неделя от 13.00 ч. и ще го следим минута по минута в GONG.BG, с картина в GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, по телевизия DIEMA SPORT, а също и на честотите на Дарик радио.

ЦСКА се изправя против Левски в огромния конфликт от 26-ия кръг на Първа лига на националния стадион „ Васил Левски “. Двата тима имат пред себе си напълно разнообразни цели в шампионата. „ Червените “ са забъркани в битката за купата с Лудогорец и изостават единствено на три точки. От тази позиция възпитаниците на Стамен Белчев нямат право на неточност. „ Сините “ от своя страна изостават на 10 точки от ЦСКА и успеха за тях наподобява наложителна след неубедителното показване на тима в мачовете от началото на календарната година. Воденият от Делио Роси отбор имаше опция да бъде доста по-близо до ЦСКА, само че след няколко неверни стъпки изостана значително.

Проливният дъжд усложни доста изискванията на терена на стадион „ Васил Левски “ по време на конфликта сред ЦСКА и Левски. Още в самото начало се образуваха огромни локви, които пречеха на футболистите да вършат пробиви, да се провеждат по-бързи контраатаки и да се стигне до по-технични отигравания. Двата тима бяха принудени да играят с по-дълги топки. Изненадващо, само че нито един от двата състава не прибегна до далечни удари, макар извънредно тежките уловия, които затрудняваха и двамата вратари.

Хали Тиам се опита с извеждащо подаване да откри Станислав Костов в 4-та минута, само че Витаутас Черниаускас внимаваше, излезе и улови топката.

Пред Габриел Обертан се откри отлична опция в 5-та минута. Французинът стреля, само че настрана от десния дирек на вратата на Витаутас.

Тиаго Родригес изрита съзнателно Милош Цветкович в 6-та минута, а съдията Никола Попов подмина обстановката, без да покаже жълт картон на футболиста на ЦСКА.

Тиаго Родригес стреля от фаул, от сериозна отдалеченост в 27-та минута, само че право в ръцете на Божидар Митрев.

Енрике Рафаел можеше да навлезе в наказателното поле на Левски в 28-та минута, само че Хали Тиам го изпревари и с шпагат съумя да почисти топката в корнер.

Кирил Десподов центрира от корнер в наказателното поле на Левски в 38-та минута, където Фернандо Каранга стреля с глава, само че настрана от десния дирек на вратата на Митрев.

Единственият прецизен удар през първото полувреме бе насочен в очертанията на вратата на ЦСКА в 44-та минута. Станислав Костов стреля от дребен ъгъл, Витаутас Черниаускас съумя да се намеси и да избие в корнер.

ЦСКА : 30. Витаутас Черниаускас - 11. Станислав Манолев, 5. Николай Бодуров, 4. Божидар Чорбаджийски (к), 3. Жеферсон - 6. Рубен Пинто, 15. Кристиян Малинов - 19. Кирил Десподов, 20. Тиаго Родригес, 17. Енрике Рафаел, Десподов - 9. Фернандо Каранга

Левски : 21. Божидар Митрев - 19. Милош Цветкович, 28. Давид Яблонски, 5. Холмар Ейолфсон, 4. Иван Горанов - 14. Хали Тиам, 20. Филипе Нашименто - 15. Роман Прохазка, 32. Габриел Обертан, 7. Паулиньо - 29. Станислав Костов

Стадион : "Васил Левски "

Съдия : Никола Попов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР