Голямото дерби от 30-ия кръг в Първа лига между ЦСКА

...
Голямото дерби от 30-ия кръг в Първа лига между ЦСКА
Коментари Харесай

"Левски" и ЦСКА направиха зрелищно равенство с четири гола в полза на "Лудогорец"

Голямото дерби от 30-ия кръг в Първа лига сред ЦСКА и " Левски " приключи без победител. Двата отбора си вкараха четири гола и приключиха 2:2, с което пратиха купата още по-близо до " Лудогорец ". ЦСКА поведе с 2:0 още до деветата минута и не се виждаше по какъв начин " Левски " даже ще стигне до нещо. През първата част сините даже нямаха прецизен удар, само че направиха доста мощни втори 45 минути.

Иван Горанов върна очакванията на сините в 48-ата минута, а Паулиньо в 61-ата изравни.

До края на мача нервите взеха връх, като гол на Каранга беше анулиран, а Серджиу Буш и Жеферсон бяха изгонени.

" Левски " стартира със същия състав, който преди седмица победи ЦСКА с 2:0 в полуфинал в шампионата за купата. Габриел Обертан и Серджиу Буш, които бяха запаси против " Лудогорец " стартираха от първата минута. Този път обаче ЦСКА беше с главните играчи, които пропуснаха последните срещи – Станислав Манолев и Фернандо Каранга.

Началото на ЦСКА беше вихрено и още в петата минута алените получиха право да изпълнят дузпа. Фернандо Каранга беше изведен зад тила на отбраната и макар, че Ейолфсон беше до него, Божидар Митрев реши да напуща вратата и фаулира нападателя на ЦСКА.

 Божидар Митрев поваля Каранга в наказателното поле.
© LAP.bg

Божидар Митрев поваля Каранга в наказателното поле.

Потърпевшият застана зад топката, забави последните си крачки, изчака Митрев да се хвърли и с невъзмутимо осъществяване беше прецизен, извеждайки ЦСКА напред – 1:0.

 Точният изстрел от 11-те метра на Каранга.
© LAP.bg

Точният изстрел от 11-те метра на Каранга.

" Левски " опита да отговори незабавно и реши да изнася последователно топката, задържайки я в свое притежание. Много бързо обаче се стигна до втори гол, който тотално обърка всички проекти в отбора на Делио Роси.

В деветата минута ЦСКА удвои задатъка си след комични дейности в отбраната на " Левски ". Вместо да застане против нахлуващия от фланга Рафаел Енрике, Давид Яблонски реши да скача, с което блокира пътя и на Милош Цветкович. Бразилецът се възползва от това и незабавно шутира, топката се отби в десния дирек и влетя в мрежата.

Двата ранни гола несъмнено направиха мача на ЦСКА доста по-лесен. За алените не беше никакъв проблем да изнасят търпеливо топката, а и " Левски " не ги затрудни с нищо. Дори когато пресираха сините го правеха единствено с двама играчи и непрекъснато един халф в алено оставаше изцяло свободен.


© LAP.bg

До края на първото полувреме по-опасните положения продължиха да бъдат пред Митрев. Първо вратарят на " Левски " трябваше да се намесва след отдалечен изстрел, а по-късно отбраната още веднъж сгреши и разреши на Каранга да изскочи самичък против стража. За шанс на сините обаче ударът на Каранга мина около задачата.

За първите 45 минути " Левски " не съумя да насочи нито един удар към вратата на ЦСКА. Сините направиха 12 нарушавания и нямаха никакъв отговор против дейностите на противника си.

Това принуди Делио Роси да прави промяна на почивката, вадейки Антонио Вутов за сметка на Прохазка.

Включването на Прохазка безусловно въодушеви " Левски " и сините се нуждаеха от секунди, с цел да понижат резултата. В 48-ата минута Цветкович беше изведен отдясно и незабавно центрира, а с левият бек Иван Горанов, който се беше присъединил засече с глава – 1:1.

 Вратарят на ЦСКА Черниаускас гледа по какъв начин топката е влезнала в мрежата му.
© LAP.bg

Вратарят на ЦСКА Черниаускас гледа по какъв начин топката е влезнала в мрежата му.

Защитникът на " Левски " се възползва от неприятното разпространение на капитана на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който остана на място, вместо да нападна топката.

Получавайки ранен гол ЦСКА сподели, че също се огъва напрегнат. Червените започнаха да работят прибързано, вместо да задържат топката и се видя, че " Левски " стартира да има психическо преимущество.

Четвърт час след подновяването на играта сините изравниха резултата. Поредна неточност на Чорбаджийски в отбраната на ЦСКА разреши на Буш да се измъкне до навън линията, той върна към връхлитащия Паулиньо и бразилецът се разписа.

Тъкмо когато изглеждаше, че " Левски " има преимущество и стартира да работи с по-голяма убеденост двата отбора останаха с човек по-малко. Жеферсон предизвика Буш наоколо до тъча, пробвайки да го изрита, а румънецът се върна на терена и го блъсна без топка. Заради тази демонстрация реферът Стефан Апостолов изгони и двамата.

За Жеферсон това беше второ следващо изпъждане, откакто бразилският ляв бек получи червен картон и против " Лудогорец ".

ЦСКА опита да отговори доста бързо и Каранга даже означи, само че попадението му беше анулирано поради засада.

Преди " Лудогорец " да изиграе мача си против " Берое " първенците от Разград имат задатък от пет точки пред ЦСКА. " Левски " пък остава четвърти на три точки зад " Берое ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР