Голямото дерби от 13-ия кръг на Първа лига изправя един

...
Голямото дерби от 13-ия кръг на Първа лига изправя един
Коментари Харесай

Фаталният 13-и: Дисциплинираният Левски или агресивният ЦСКА?

Голямото дерби от 13-ия кръг на Първа лига изправя един против различен тимовете на Левски и ЦСКА от 16 часа на националния стадион "Васил Левски ".

Фаталният 13-и...За кого ще бъде съдбовен в действителност?

Срещата може да наблюдавате по GONG PLAY и DIEMA SPORT, както и да наблюдавате по Gong.bg и честотите на Дарик радио.

Двата отбора встъпват в дербито като първи подгласници в класирането на първенеца и водач Лудогорец. ЦСКА е втори с три точки по-малко от Лудогорец, само че и с три повече от Левски, който е на третата позиция с 24 точки.

Много фенове ще поддържат двата отбора на стадиона. Има еуфория преди мача, билетите се харчат крепко, а и времето ще бъде хубаво.

Двубоят ще опълчи два стила, радикално противоположни. "Сините " ще работят по италиански - дисциплинирано, с мисъл първо за отбраната, деликатно. Нормално - техният ментор е италианец - Делио Роси, при който тимът работи доста проведено в отбранителен проект.

От ЦСКА се чака тъкмо противоположното: "червените " в офанзива, обратно на известния в бранш "Б " слоган "Сините " в офанзива.

Кой кого ще успее да надиграе, пребори или излъже, ще разберем след часове.

Ето и малко статистика от двата лагера:

Трите последни гола на бранителя на Левски Давид Яблонски пристигнаха след центрирания от корнер на Жорди Гомес – против Септември (2:0) в 9-ия кръг, Черно море (1:0) в 11-ия и Етър (1:0) в 12-ия. С всеки от тях Левски повеждаше в резултата.

Божидар Митрев не е допускал гол във вратата си от 5 август насам, когато Левски падна с 0:2 от Верея. Оттогава стражът резервира мрежата си суха 726 минути.

Нито един от централните нападатели на "сините " - Жуниор Мапуку и Серджиу Буш, не се е разписвал в последните 6 турнирни дуела на сините. За последно двамата вкараха голове в един и същи дуел - при 4:0 над Славия на 26 август.

Защитникът на ЦСКА Николай Бодуров е пред своя мач №200 в Първа лига. Дебютът му в елита бе на 1 октомври 2005 година при загубата с 0:3 на Пирин 1922 от Берое в Стара Загора. За първи път пък бе вписан в тимовия лист на благоевградчани в мач против Левски на 28 август 2005 година (1:1), само че тогава не взе присъединяване.

В предишния кръг против Пирин Бл (0:0) старши-треньорът на ЦСКА Стамен Белчев за първи път стартира турнирен мач през сезона единствено с трима българи в стартовия състав – Дюлгеров, Бодуров и Недялков. Във всеки от предходните кръгове алените започваха с повече българи, в сравнение с чужденци измежду 11-те.

Еквадорецът Кевин Меркадо дебютира за ЦСКА с асистенция след единствено 9 минути игра в дебюта си при 1:0 над Берое на 25 февруари т.г., след това вкара гол на Монтана (2:1) в 4-ия си мач и сетне не се е разписвал в 19 следващи срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР