Голямо съдебно жури в щата Джорджия повдигна днес обвинения срещу

...
Голямо съдебно жури в щата Джорджия повдигна днес обвинения срещу
Коментари Харесай

Обвиниха Тръмп за опит за подмяна на изборите в САЩ през 2020 г.

Голямо правосъдно жури в щата Джорджия повдигна през днешния ден обвинявания против Доналд Тръмп за опит за замяна на резултатите от  изборите в Съединени американски щати през 2020 година, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е четвъртият обвинителен акт издигнат на някогашния президент.

Делото, импортирано в окръжния съд във Фултън от прокурор Фани Уилис, може да задълбочи проблемите с правораздаването на Тръмп, който е водещ претендент за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 година

Това е третото явяване на някогашния президент за четири месеца като обвинен

Прокурорите повдигнаха 11 обвинявания против Тръмп и негови доближени, в това число за подправяне на документи и рекет, осъществени от проведена незаконна група.

Обвинения са повдигнати също против 10 сътрудници на Тръмп, в това число някогашните и му юристи - Руди Джулиани и Джон Истман, и някогашния шеф на канцеларията на Белия дом Марк Медоуз.

Делото се основава на телефонен диалог от 2 януари 2021 година, в който Тръмп притиска високопоставения чиновник от изборните органи на щата Джорджия, Брад Рафенспъргър, да „ откри " задоволително гласове, с цел да обърне изборната му загуба с незначителна разлика в щата. Рафенспъргър отхвърля да го направи.

Четири дни по-късно следва щурмът на Капитолия, при който ядосани поддръжници на Тръмп се пробват да осуетят одобряването от Конгреса на успеха на Джо Байдън.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР