Голямо общежитие с четири блока да бъде изградено в ж.к.

...
Голямо общежитие с четири блока да бъде изградено в ж.к.
Коментари Харесай

Ще строят голямо общежитие с четири блока във Възраждане“

Голямо общежитие с четири блока да бъде построено в ж.к. " Възраждане “ планува капиталово желание, изпратено до РИОСВ-Варна, научи Varna24.bg.

Предложението е изпратено от " МЕГА БГ-ВАРНА “ ООД, гр. Варна и е за създаване на общежития – І-ви стадий: блок А и блок Б, ІІ-ри стадий: блок В, ІІІ-ти стадий: блок Г и блок Д, в УПИ ІІ-208 “за публично обслужване “

От документите излиза наяве, че се планува създаване на пет високо етажни здания, свободно стоящи, като: - І-ви етап-жилищната постройка /блок А и блок Б/ ще бъде със застроена повърхност 992,60 кв.м, РЗП -15204,26 кв.м, състояща се от 138 апартамента;

ІІ-ри етап-жилищната постройка /блок В/ ще бъде със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) -496,30 кв.м, РЗП-7341,68 кв.м, състояща се от 69 апартамента;

ІІІ-ти етап-жилищната постройка /блок Г и блок Д/ ще бъде с ЗП-992,60 кв.м, РЗП-15 204,26 кв.м, състояща се от 138 жилището.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда разясняват, че по този начин декларираното ИП попада в обсега на т.10, писмен знак " б “ - за урбанизирано развиване, в това число строителство на търговски центрове и паркинги от Приложение № 2 към член 93, алинея 1, т. 1 на Закона за запазване на околната среда /ЗООС/ и т. 29 в, писмен знак " а “ - детски ясли и градини и профилирани институции за обществени услуги за деца, възпитаници или възрастни хора, учебни заведения и висши учебни заведения, училищен и студентски общежития, музикални, езикови и спортни школи и центрове за работа с деца от Допълнителните разпореждания на Закон за опазване на околната среда и същото предстои на обмисляне на нуждата от осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС).

Според рекомендациите на Регионална инспекция за опазване на околната среда вложителят би трябвало да уведоми кметовете на община Варна и регион " Младост “, общ. Варна, както и засегнатото население за цялостното желание.

Репортерска инспекция откри, че макар, че отговорът е изпратен ан 13 септември, досега кметът на регион Младост Христо Христов, основният проектант на Община Варна Виктор Бузев и ръководителят на ПК Архитектура и строителство, към Общински съвет Варна, Димитър Карбов, не са в течение на капиталовите планове на компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР