Голямо лицемерие е всичко, което се случва от страна на

...
Голямо лицемерие е всичко, което се случва от страна на
Коментари Харесай

Сергей Станишев за управлението: Куче влачи, диря няма, в мътна вода добре се лови риба

Голямо двуличие е всичко, което се случва от страна на ПП-ДБ. Това съобщи пред БНР Сергей Станишев, евродепутат, някогашен водач на Българска социалистическа партия и някогашен министър председател.

" Нещата не са постоянни, тъй като няма ясна коалиция и правила за нейното действие. По-почтено е да се каже – това е обединението. Но когато няма ясна коалиция и правила, се получава " куче влачи, следа няма ". В мътна вода добре се лови риба.

Интересите на партиите, които вземат участие в ръководството, са да продължат да го вършат. При едни предварителни избори множеството от тях ще изгубят, изключително ПП-ДБ – техният рейтинг отива надолу ".

Делян Пеевски умишлено предизвика ръководещите. Той демонстрира на гласоподавателите на Движение за права и свободи, че с него отпред биха могли да претендират за по-пряко присъединяване във властта ". 

Сергей Станишев разяснява дебатите към бюджета за идната година. 

" Бюджетът би трябвало да бъде гледан доста деликатно. Едни неща се одобриха в Министерски съвет, след това нещо се преправи. Да не стане една каша, която няма контури и цели. Трябва да се внимава и с равнищата на дълга "

Сергей Станишев не е оптимист, че държавното управление ще реализира стратегическите си цели.

" Заради метода, по който е проведена работата му. България си е изпълнила уговорките по Шенген. Не би трябвало да приема спомагателни условия от обособени страни.

Страната ни би трябвало да се приготви за участие в еврозоната, с цел да не се получи спекулативно увеличение на цените. Аз съм последовател на концепцията България да се причисли към нея, тъй като е интеграционното ядро на Европейски Съюз, само че би трябвало да е готова. 

Очевидно има някакво болшинство за приемане на конституционни промени. Надявам се някои нелепости, като смяната на националния празник - Трети март, да отпаднат ". 

Той коментира концепцията на Корнелия Нинова да прави ляво-центристки родолюбив фронт. 

" В политиката най-важно е наличието. Не проличава Левицата да се възприема като нещо по-различно, което да дава опция. Механични сборове няма да дадат друг резултат ". 

Станишев дефинира демографска рецесия като проблем номер 1 на България и уточни, че са нужни съществени ограничения за превъзмогването й.

" Трябва да се промени методът. Досега има единствено частични ограничения, които не трансформират цялостната картина. Трябва да бъде извадено като народен приоритет, да има постоянно настоящ вицепремиер по тези политики.

На необятна конференция с специалисти на високо равнище се обрисуваха ограничения за възстановяване на репродуктивното здраве на българина.

Профилактика на репродуктивното здраве може да стартира още от идната година с бюджет от 50 до 100 милиона. Второто направление е обвързвано с грижата за майчиното здраве и здравето на плода. Необходимо е и основаване на национална криобанка, която би разрешила на доста хора да замразят яйцеклетки и сперматозоиди, които да употребяват, в случай че се наложи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР