Голямо количество стоки с лого на защитени марки са иззети

...
Голямо количество стоки с лого на защитени марки са иззети
Коментари Харесай

Стоки менте са иззети на АМ Марица

Голямо количество артикули с лого на предпазени марки са конфискувани при инспекции на полицията в област Хасково през миналите почивни дни, оповестиха от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи. Броят на брандираните продукти е общо 8817.

Част от тях – 8333 парфюма и 270 типа текстилни дрехи, са иззети от криминалисти от хасковската дирекция в региона на автомагистрала " Марица " в посока София. Дрехите и тоалетните води са открити при инспекции на два автомобила със сливенски регистрации, ръководени от 32-годишен жител на Харманли и 47-годишен от Любимец. Двамата водачи са предали стоките, за които нямат позволение на правопритежателя, на проверяващите с протокол.

Останалите 214 разнообразни по тип продукта с надпис на международни търговски марки са иззети на 21 октомври в Димитровград. В региона на Неделния пазар в града те са ревизирали маса и павилион с оставените за продажба облекла и чорапи с лого и надпис. Собствениците им – 46-годишна жена от Нова Загора и мъж на 51 година от Сливен са предали стоките с протокол. По случаите са формирани четири досъдебни производства.

Фалшифицираните артикули на международни марки са присъщи за района на Хасково. Те биват внасяни от Турция или създавани в дребни локални компании. Най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където случаи с открити от полицията такива продукти има съвсем всяка седмица, сочат осведомителните бюлетини на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР