Голямо количество от 177 800 къса (8890 кутии) контрабандни цигари

...
Голямо количество от 177 800 къса (8890 кутии) контрабандни цигари
Коментари Харесай

Откриха контрабандни цигари на Лесово, скрити в LED панели за осветление

Голямо количество от 177 800 къса (8890 кутии) контрабандни цигари откриха митническите чиновници на пункта " Лесово " в LED панели за осветяване, транспортирани с товарен микробус.

Проверката е осъществена при провежданата взаимна интервенция по противопоставяне на контрабандата, с присъединяване на екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.

На 30 юни, товарният микробус, с непозната регистрация, идва на Министерство на правосъдието Лесово на входящо трасе в страната, ръководен от турски жител. Водачът е заявил, че транспортира LED панели за осветяване и аксесоари за тях от Турция за Нидерландия през България, оповестяват от Агенция Митници.

По искане от чиновниците на Гранична полиция е осъществена щателна инспекция на транспортното средство и товара. В хода на инспекцията митническите инспектори откриват при ремонт на осветителните тела, че кухините сред двете стени на LED панелите са цялостни с цигари.



Установени са общо 177 800 къса (8890 кутии) недекларирани и укрити цигари.Контрабандните тютюневи произведения са конфискувани. На лидера на микробуса е формиран акт за административно нарушаване.

Над 2,764 млн. къса контрабандни цигари са арестувани от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово през първите шест месеца на 2024 година Количеството е съвсем двойно повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато са били арестувани 1,488 млн. къса цигари.

В множеството случаи акцизните тютюневи произведения са открити измежду декларирани артикули в товарни коли, пътуващи от Турция за страни в Западна Европа, където пазарната цена на цигарите е доста по-висока.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР