Голямо количество от 168 000 къса (8400 кутии) контрабандни цигари

...
Голямо количество от 168 000 къса (8400 кутии) контрабандни цигари
Коментари Харесай

Откриха контрабандни цигари в два товарни автомобила на МП Лесово

Голямо количество от 168 000 къса (8400 кутии) контрабандни цигари откриха митническите чиновници на Митнически пункт Лесово при две обособени инспекции на товарни коли в границите на едно денонощие. Недекларираните цигари са били укрити сред кашони с чорапи и в аварийна гума на ремарке.

При първия случай, на 29.01.2024 година, към 06:20 часа, на Министерство на правосъдието Лесово идва на входящо трасе в страната товарна комбинация, ръководена от турски жител. Според показаните от лидера документи, той е превозвал групажна стока от Турция за Германия и Нидерландия, оповестяват от Агенция Митници.

При осъществената митническа инспекция със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват подозрителни зони в заявения товар. Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват в товара кашони, цялостни с контрабандни цигари, укрити сред идентични кашони с декларирани чорапи. Установени са общо 155 000 къса (7750 кутии) цигари с разнообразни търговски марки.



Още 13 000 къса (650 кутии) контрабандни цигари са открити същия ден в аварийна гума на ремарке на друга товарна комбинация. Превозното средство идва на Министерство на правосъдието Лесово  около 23:00 часа вечерта на 29.01.2024 година

Водачът, турски жител, е заявил, че транспортира мебели от Турция за Англия. В хода на митническата инспекция с рентгенова инсталация е открита ексцентрична компактност на аварийна гума на ремаркето. След демонтажа на гумата е открито, че тя е цялостна с цигари.



Контрабандните тютюневи произведения са конфискувани. Срещу двамата водачи на товарните коли са формирани актове за административно нарушаване и са формирани админстративнонаказателни производства.

Само през месец януари тази година митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово иззеха 323 020 къса контрабандни цигари. През последната 2023 година на пункта са арестувани над 4,367 млн. къса цигари, като количеството е двойно повече спрямо миналата година.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР