Голямо количество наркотици са иззети при операция на ГДБОП на

...
Голямо количество наркотици са иззети при операция на ГДБОП на
Коментари Харесай

ГДБОП разби група наркодилъри на териториите на Плевен и Ловеч

Голямо количество опиати са конфискувани при интервенция на ГДБОП на териториите на Плевен и Ловеч, оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция за секване активността на проведена незаконна група, занимавала се с производството и разпространяване на опиати, е извършена под управлението на Специализираната прокуратура.
 опиати  2_900x599  3_900x582  4_900x685  5_900x667  6_900x600  7_900x588  8_900x600  9_900x600  10_900x600
По време на осъществените дейности по следствието са открити и конфискувани огромно количество наркотични субстанции – към 2,5 кг амфетамин, 10 г марихуана, 5 г метамфетамин, както и огромно количество материали и прекурсори и съответното съоръжение за произвеждане на метамфетамин. Конфискувани са също мобилни телефони, СИМ-карти, огнестрелно оръжие и муниции. Извършени са претърсвания и изземвания на 11 адреса и 6 автомобила. Към наказателна отговорност са привлечени 8 мъже.

Допълнително са извършени неотложни процесуално-следствени дейности на още два адреса. От таванско помещение в къща в с. Опанец, общ. Плевен, са конфискувани материали, прекурсори и част от съоръжение за произвеждане на амфетамин. В пристройка, обособена като работилница е открит и 30-литров резервоар, съдържащ към 15 литра амфетамин база. Там с полицейска мярка е арестуван 43-годишен мъж. В стопанска сграда в с. Къртожабене, общ. Плевен, също са открити огромно количество материали, прекурсори и съоръжение за произвеждане на амфетамин, както и други субстанции, употребявани в процеса на синтезиране на наркотичното вещество. Намерен е плик с бяло прахообразно вещество, с почти тегло към 300 грама. От същата сграда е конфискувана и карабина с оптичен прицел със заличени серийни фабрични номера и патрони. Собственикът на парцела е разпитан в качеството му на очевидец и е освободен.

В интервенцията са взели участие чиновници на ГДБОП, секторите БОП в Плевен, Ловеч, Русе, Разград, Враца и Монтана, както и чиновници на ОДМВР – Пленен и Ловеч.

Шестима от участниците в незаконната група са с непрекъсната мярка за задържане, а на други двама – парични гаранции от по 2000 лeва.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР