Голямо количество монети и предмети с белези на културно-исторически ценности

...
Голямо количество монети и предмети с белези на културно-исторически ценности
Коментари Харесай

Задържаха 59-годишен със стотици артефакти

Голямо количество монети и предмети с белези на културно-исторически полезности са конфискувани от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик и сътрудниците им от РУ-Септември.

Работата по случая е извършена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Съвместните екипи пристъпили към реализация и в региона на пътя Пазарджик-Белово те спрели джип „ Опел “. Зад кормилото му бил 59-годишен гражданин на гр. Септември. При осъществената инспекция във возилото са открити 154 старинни монети, няколко гривни, пръстени и 4 глинени съда.

Последвало претършуване и в жилището на септемвриеца, където криминалистите се натъкнали на още 325 монети, 163 разнообразни по тип предмети и 29 фрагмента. Всички те носели белезите на културно-исторически полезности.

Откритите артефакти са конфискувани, а притежателят им е арестуван в ареста на РУ-Септември за период от 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура, води се досъдебно произвеждане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР