Голямо количество хероин е задържано в 2 ирански ТИР-а на

...
Голямо количество хероин е задържано в 2 ирански ТИР-а на
Коментари Харесай

Младен Маринов: Над 700 кг е откритият хероин на „Капитан Андреево“

Голямо количество хероин е арестувано в 2 ирански ТИР-а на граничния пункт „Капитан Андреево“. Още нощес министър председателят Бойко Борисов заяви новината от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Фирмата, адресат на пратката е австрийска. Става дума за една и съща компания – спедитор от Иран и една и съща компания, която е трябвало да получи тази пратка. Хероинът е бил укрит в дървени пелети като са пътували 3 ирански камиона. В 2 от тях е било натоварено количеството от 712 кг хероин, съобщи Българска национална телевизия.

Предполага се, че третия ТИР е трябвало да бъде тестови камион или камион-отцепка. На турския граничен пункт обаче той не е минал първи и е бил втори в редицата камиони. Смята се, че това е един от най-големите удари по пътя на хероина от Азия към Западна Европа.

Това е митническа реализация, информацията е за малко над 700 кг хероин, само че повече информация на този стадий не може да се дава. Това сподели Младен Маринов – министър на вътрешните работи. Най-вероятно става въпрос за директен транспорт на наркотичното вещество, разяснява още той.

„Определено България има съществени достижения в битката срещу наркотрафика, България постоянно географски е стояла на един от пътищата на трафика на опиати по този начин, че е напълно обикновено, когато поставяме старания да задържаме и огромни количества“, съобщи още вътрешният министър.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР