Голямо име в треньорската професия в Сърбия е на път

...
Голямо име в треньорската професия в Сърбия е на път
Коментари Харесай

Асистент на Мартин Йол и Адвокат поема Ботев

Голямо име в треньорската специалност в Сърбия е на път да поеме Ботев. Асистентът на международно приетите експерти Дик Адвокат и Мартин Йол съвсем несъмнено ще е новият ментор на канарчетата. Става въпрос за Желко Петрович, който през днешния ден бе въз основата в Коматево за последни договаряния с управлението на жълто-черните, заяви Пловдивнюз.

Роденият в Черна гора експерт има впечатлавяща кариера като футболист и треньор. Той играе за хърватския гранд Динамо Загреб един сезон, след което е продаден на Севиля. За испанския отбор записва 11 мача и един гол. След това поема към Холандия, където след къс престой в Ден Бош минава във Валвийк, за който има 60 мача и 14 гола. Благодарение на отличното си показване е закупен от Европейския клубен първенец за 1988 година ПСВ Айндховен. С червено-белия екит играе 35 дуела и осъществя 6 попадения, а по-късно е продаден на японския Урава Редс, където ментор е сръбската легенда Драган Стойкович (Пикси).
Желко Петрович стартира треньорската си кариера като помощник на великия Руд Гулит във Фейнорд, след което води португалския Боависта.

Следващият сезон на 2007/08 година Петрович е отпред на холандския Ваалвийк, а с помощта на него клубът заема второ място в холандската 2-ра дивизия, само че не съумява да влезе в първото равнище на Холандия.

През сезон 2008/09 работи като помощник на Мартин Йол в европейския клубен първенец за 1983 година Хамбургер, след което е асистент на Аврам Грант в Уест Хем.

През 2010 година Петрович поема японския клуб Урава Редс, след което е асистент на именития Гуус Хидинк в Анжи, работи за малко и в Ал Шааб.

От 2014 е асистент на Дик Адвокаат в националния тим на Сърбия, работи с именития холандец и в Съндърланд, а през последния сезон в Адо Ден Хааг.

След края на сезона Дик Адвокаат поставя завършек на треньорската си кариера.

Желко Петрович пък е на път да одобри ново предизвикателство - Ботев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР