Голямо дърво падна в двора на детска градина във Видин,

...
Голямо дърво падна в двора на детска градина във Видин,
Коментари Харесай

Голямо дърво падна в двора на детска градина във Видин /снимки/

Голямо дърво падна в двора на детска градина във Видин, научи организация BulNews.
Работници от Общинско дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “ са премахнали рискови дървета в двора на забавачницата, оповестиха от общината.
Това е станало след получен сигнал от директорката на филиал „ Вида “ към ДГ „ Синчец “ Мая Георгиева. Тази заран служащите са отстранили едно паднало дърво и са изрязали друго, потърпевшо съществено при последния снеговалеж. По-късно е отстранен и паднал клон в двора на Детска градина „ Синчец “.
Директорът на Оперативна програма „ Чистота, озеленяване и благоустройство “ (до конкурс) Емилиян Евтимов твърди, че екипите на предприятието реагират навреме на всеки получен сигнал от страна на жители или институции. Мая Георгиева и благодарила за бързата и навременна интервенция на Община Видин, тъй като по този начин се обезпечават нужните условия възпитаниците на детското заведение безвредно да играят на открито.
Техниката, с която Оперативна програма „ Чистота, озеленяване и благоустройство “ към този момент разполага, дава опция да се правят действия, каквито до момента не са правени в Общината. Пример за това е почналата акция по селата, където благодарение на закупената нова автовишка сега се изрязват ниско надвисналите клони на дървета по улиците. Целта на повдигането на короните е новата едрогабаритна общинска техника за разчистване да може умерено да влиза на всички места, както и да се понижи рискът от бъдещи проблеми и вреди от счупени клони. Днес се работи в селата Капитановци и Покрайна, като следва по график да се мине през всичките 33 обитаеми места в общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР