Голямо благодаря! Не само, защото произвеждате прекрасни дезинфектанти, а защото

...
Голямо благодаря! Не само, защото произвеждате прекрасни дезинфектанти, а защото
Коментари Харесай

Борисов: Със самолет на НАТО пристига дарение от Китай, има и респиратори

„ Голямо благодаря! Не единствено, тъй като произвеждате прелестни дезинфектанти, а тъй като с огромно сърце направихте подаяние за стотици хиляди левове за Министерството на здравеопазването, за нашите лекари, медицински сестри, лечебни заведения. Направихте огромно подаяние през вчерашния ден и за църквите и манастирите в България “.
Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който посети завода на „ Хигиенно-медицинска промишленост “ ООД във Велико Търново.
Компанията е най-големият производител на дезинфектанти в България и има 25-годишен опит в своята сфера. Хигиенните материали, които създава екипът от 150 души, са най-вече за професионална приложимост и най-много за приложение в лечебните заведения.
„ Тук видях и препаратите, с които се мият улиците във Велико Търново “, сподели още министър председателят Борисов. Министър-председателят изрази признателност към кмета на града Даниел Панов, както и към всички кметове в цялата страна, обществени служби и екипи на патронажа, които са извънредно дейни и непрекъснато са в помощ на нуждаещите се българи по време на изключителното състояние поради COVID-19.
„ На вас още един път огромен реверанс за щедростта и огромното сърце, тъй като в първите моменти на заболяването, когато тя пристигна, дезинфектантите бяха извънредно значими и вие се отзовахте “, сподели министър председателят Борисов пред управлението на завода във Велико Търново. Той означи, че те и други сходни предприятия разнасят славата на България из цяла Европа.
„ Австрийската страна подари на Италия 3 тона дезинфектанти, а ние дарихме 8 тона дезинфектанти на Министерството на здравеопазването, които те са разпределили “, съобщи шефът и съсобственик на завода от Велико Търново Виктор Азманов.
По време на визитата си в Деня на българската конституция министър-председателят Бойко Борисов поздрави жителите на Велико Търново по случай признатата преди 141 години Търновска конституция, която е била една от най-демократичните за времето си. Премиерът посочи, че за развиването на града страната е дала над 50 милиона лв.. „ А завършването на автомагистрала „ Хемус “ ще е като пълноводните реки, които ще трансформират града. Така че дано се пазим 2-3 седмици, това ми е молбата - поради вас, поради нас, поради всички “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.
Пред медии във Велико Търново той сподели още, че довечера със аероплан на НАТО се чака да дойде подаяние от Китай за България. То бе контрактувано след диалог на премиера Борисов с президента и премиера на Китай – Си Дзинпин и Ли Къцян.
„ В него ще има респиратори и маски от най-голям клас за самите лекари. Самолетът ще бъде пилотиран от американски водачи – две дами. Ще го чакат и американският, и китайският дипломат, и нашият министър на опазването на здравето, както и шефът на Щаба, с цел да може още на следващия ден дарението да бъде разпределено и да тръгне към лечебните заведения “, добави министър-председателят Бойко Борисов.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР