Голямата звезда в алпийските ски при дамите Микаела Шифрин се

...
Голямата звезда в алпийските ски при дамите Микаела Шифрин се
Коментари Харесай

Микаела Шифрин се завърна триумфално в Световната купа след травмата и грабна малкия глобус в слалома

Голямата звезда в алпийските ски при дамите Микаела Шифрин се завърна победоносно в белия кортеж, откакто завоюва старта за Световната купа в дисциплината слалом в Оре, Швеция.

За американката това бе първа конкуренция от края на месец януари насам, когато тя претърпя тежко рухване по време на спускането в италианския зимен център Кортина д`Ампецо.

Успехът в Оре бе под №96 в кариерата на Шифрин за Световната купа, а също така ѝ обезпечи за втори следващ и общо осми път дребния Кристален глобус в слалома.

Днес в Швеция 28-годишната скиорка не остави никакви шансове на своите съпернички, финиширайки с общо време от 1:42.95 минути, откакто беше най-бърза и в двата манша.

Втората позиция, на закъснение от 1.24 секунди, заслужи хърватката Зринка Лютич, за която това бе четвърти подиум в Световната купа, а последното място на почетната стълбичка остана за представителката на Швейцария Мишел Гизин.

След триумфа си през днешния ден Микаела Шифрин остава на трето място в подреждането за огромния Кристален глобус с 1309 точки, като пред нея са италианката Федерика Бриньоне с 1372 и лидерката Лара Гут-Бехрами от Швейцария с 1654 точки. До края на сезона остават само стартовете от финалите на Световната купа в Залбах, Австрия (16-23 март).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР