Голямата звезда Рони О'Съливан води със 17:8 на Кайрън Уилсън

...
Голямата звезда Рони О'Съливан води със 17:8 на Кайрън Уилсън
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Рони О'Съливан е само на 1 фрейм от шеста титла

Голямата звезда Рони О'Съливан води със 17:8 на Кайрън Уилсън преди последната сесия от финала на Световното състезание в " Крусибъл ", като се нуждае от единствено един фрейм за шеста международна купа. Двамата ще възобновят конфликта си в 21:30 часа, само че по всичко проличава, че Ракетата ще победи за първи път от 2013-а насам, като ще се изравни с идола си Стив Дейвис и някогашния си наставник Рей Риърдън.

За страдание, финалът тази година не предложи толкоз оспорван двубой, само че Гения от Чигуел впечатли с необикновен надзор над бялата топка, с който си осигуряваше лесни удари в брейк-билдинга. За разлика от през вчерашния ден, когато игра едва и правеше непрекъснато неточности, този път О'Съливан не разреши никакво разпределяне и бе безсърдечен. Кайрън Уилсън пък започва стремително с хубава серия, само че след това стана жертва на огромното напрежение.

One. Frame. Away.
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Кайрън стартира по прелестен метод с дълга алена, която даде ход на печеливш брейк (73), само че за жалост не се получи сенчъри, поради " тъчинг-бол ". Рони излезе на масата в търсене на снукъри, само че не сполучи, с цел да стане резултатът 10:8.

Следващата партия бе подкарана от О'Съливан посредством флук към междинния ляв джоб, след което осъществя брейк от 53 и направи сейфти. Уилсън не можа да направи крос-дабъл и остави алена на прага на междинния десен джоб, само че Рони не можеше да се възползва за нова солидна серия. Воина направи огромна неточност в опита си да излезе от снукър и даде трета опция на Гения от Чигуел да подхване поредност, единствено че той още веднъж излезе от позиция и трябваше да се задоволи със предпазен удар. Уилсън пропусна розова към междинния десен и по-късно към този момент Ракетата се възползва да затвори фрейма - 11:8.

Five-time Crucible champion makes it six in succession.

He leads 16-8 with one frame left to play before this evening's session.
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Кайрън имаше добра опция да направи най-малко халф-сенчъри брейк в идващия фрейм, само че прати алена сред челюстите на горния десен джоб. Неговата серия спря на 33, а О'Съливан наказа неточността му с почистване на стойност 61 за 12:8. Реално Уилсън можеше да завоюва и трите изиграни досега фрейма, само че загуби цели два от тях.

Рони спря рано на едвам 16 точки, само че противникът му не можа да осъществя относително лесна розова и съобщи масата. Ракетата обаче излезе от позиция и приключи серията си при 73 точки на сметката и 67 останали на масата. Уилсън не можа да натрупа повече от 17 и Рони затвори партията, с цел да се отдалечи при 13:8.

22-ият фрейм бе същински фрагментарен първоначално си, като при 39-12 за Рони имаше единствено три червени на масата. След огромен пропуск на Кайрън по алена за горния ляв джоб О'Съливан се възползва да разчисти до зелена с брейк от 60 и по този начин още веднъж поведе с шест партии.

По метода, по който Уилсън губеше фреймовете, започваше да наподобява като че ли се обезсърчава и го напуща всякаква вяра за героизъм. Рони пък предстоящо бе на по високо равнище от вчерашния ден, защото просто бе лимитирал непредизвиканите неточности, с което изглеждаше непреклонен по пътя към крайния триумф. Ракетата правеше привидно рутинни брейкове, само че те му бяха задоволителни за удобен задатък и на практика привършване на разногласието - серия от 71 за 15:8.

Oтново без да му се постанова да прави нито един сложен удар (заради чудесния си надзор върху кюбола) О'Съливан направи поредност от 72, с цел да се приближи още повече до финалната права - 16:8. Уилсън провокира усмивки, питайки рефера Марсел Екхарт дали това е последният фрейм от сесията, евентуално надявайки се да е по този начин. За негово страдание, паузата щеше да пристигна чак след идната партия.

С два мини-брейка от към 30 точки Рони си построи позиция да нападна фрейм-бол - черната от истинската й позиция - само че пропусна, с което удължи конфликта в заключителния фрейм. Уилсън обаче пропусна лесна черна и напълно си отстрани опцията да избегне погром, като двамата се отдръпнаха при 17:8.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР