Голямата звезда на родната поп музика - Георги Христов посреща

...
Голямата звезда на родната поп музика - Георги Христов посреща
Коментари Харесай

Днес голяма наша звезда има рожден ден и подготвя огромна изненада за музикалния свят

Голямата звезда на родната поп музика - Георги Христов посреща рождения си ден през днешния ден.

В момента той приготвя огромен концерт в зала 1 на НДК. През миналата година обиколи страната с турнето, което направи и зарадва фенове си с поредност концерти.

 На 27 април в зала 1 на НДК той ще направи величествен театър с най-красивите си песни, с които постоянно допира сърцата на феновете.

Георги Христов е роден на 28 януари 1964 година в София. От дребен мечтае да стане артист и паралелно с образованието си в учебно заведение върви и на уроци по музика. Първата му обществена изява била на 5 година, когато вуйна му го качва на сцената на бар " Москва “ и той извършва песента " Бу-бу “ на Оскар Бентан. Професионално пред аудитория пее за първи път шестгодишен на сцената на читалище " Раковски “ на празника на учебното заведение си. Песента е " Моя страна, моя България “ на Емил Димитров, която той показва с акордеон.

Завършил е Държавната музикална академия, компетентност: " Поп музика “ през 1983 година Още по време на следването си става солист на група " Такт “ и през лятото на 1981 година осъществя първия си студиен запис на песента " Следи “, на която по-късно прави кавър-версия. Съвсем при започване на своята кариера, още студент, Георги Христов гастролира в Монголия и някогашния Съветски съюз с Биг бенда на Българското национално радио с диригент Вили Казасян.

Автори на първите му песни са композиторите Зорница Попова и Мария Нейкова. Добива известност с хитовата диско ария " Кой е той “ от албума " Естрадна мозайка 4 “ (1985). Песента е кавър версия на Colour My Love на италианската италодиско група " Фън Фън “.

Участва и печели влиятелните фестивали " Златният Орфей “ (1988, 1992), " Мелодия на годината “ (1986, 1992), " Бургас, морето и неговите трудови хора “ (1987), радиоконкурса " Пролет “.

Концертира в България и в чужбина – Европа, Азия и САЩ – със своята вокално-инструментална група " Черно и бяло “ и личен балет. Пее на пет езика.

Печелил е оценки и награди, виж цялостния лист по-долу. Георги Христов е създател на музиката и текста на 90% от песните, които извършва.

Георги Христов има разнороден репертоар, който включва: балади, диско, латино, рок и фолклор от разнообразни краища на България (родопски, добруджански, македонски песни).

Музика за него са писали: Зорница Попова, Тончо Русев, Борис Чакъров, Димитър Гетов, Мария Нейкова, Морис Аладжем, Вили Казасян, Иван Пеев, Найден Андреев, Мария Ганева и други.

Георги Христов е татко на 2 деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР