Голямата звезда на България на Балканиадата по лека атлетика Мирела

...
Голямата звезда на България на Балканиадата по лека атлетика Мирела
Коментари Харесай

Демирева зарадва българската публика с победа и опити над 2 метра

Голямата звезда на България на Балканиадата по лека атлетика Мирела Демирева зарадва публиката в Стара Загора с победа. Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 стигна до триумфа с достижение от 1.95 метра. Тя се оправи с тази височина от трети опит. Преди това Демирева преодоля 1.84 м от раз и 1.90 м от втори опит. Атлет №1 на страната за 2016 година донесе същинска приятност на българската аудитория, откакто реши да прави опити и над 2 метра. Българката, която има тъкмо 2.00 м през сезона, качи летвата на 2.03 м и направи хубави опити на тази височина, само че не съумя да се оправи.

Само преди седмица Демирева записа и първата си диамантена победа, откакто скочи най-вече от всичките си съпернички в Рабат и постави завършек на 3-годишната победна серия от 45 триумфа на международната шампионка в зала и навън Мария Ласицкене.

Със сребърния орден в Стара Загора се окичи украинката Лилия Клинская, а бронза заслужи Рюмейса Йокдем (Турция), като и двете преодоляха по 1.84 м.

Другата българка в бранша - 44-годишната Венелина Венева-Матеева, която по-рано през месеца завоюва националната купа, се подреди осма с 1.80 м, с които се оправи от трети опит, а по-късно позволи три неточности на 1.84 м. Преди това тя мина 1.65 м, 1.70 м и 1.75 м от раз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР