Голямата ВиК авария в Пловдив, която остави голяма част от

...
Голямата ВиК авария в Пловдив, която остави голяма част от
Коментари Харесай

ОБЗОР: Банда за кражба на катализатори вилнее в Пловдив, водоподаването в града е възстановено

Голямата ВиК повреда в Пловдив, която остави огромна част от града без вода, към този момент е отстранена. На първо време тя беше овладяна по чудноват метод - с дървен материал и отвертка. На идващ стадий пробойната във въздуховод бе заварена. Водоподаването е възобновено. 
Прочетете още

50-годишният  Йовчо Аланджийски  хвана кръста от водите на река Марица на Богоявление. Мъжът показа, че скача за кръста към този момент над 30 години, като тази година го хваща за шести път. 

Пловдивчани уважиха 175-годишнината от рождението на Христо Ботев с тържествена гала пред паметника му в Цар-Симеоновата градина. Слово за поета и бунтовник шефът на БНТ-Пловдив журналистът Десислава Шиманова.
 

Съдът реши да остави на страната още един мюсюлмански храм, при който Мюсюлманско вероизповедание – София претендираше за благосъстоятелност. Пловдивският апелативен съд удостовери решение на Старозагорския областен съд, с което е отхвърля да върне правата за благосъстоятелност над „ Ески джамия “.

Десетки къщи за милионери се продават в Пловдив. Имоти, които са стандарт за американците - с двор, гараж, басейн, в града под тепетата се търгуват за цени от  над 500 000 евро . При  1502 лв.  средната брутна месечна заплата в областта през третото тримесечие на 2022 година, такива цени звучат повече от необикновено.

Ремонтите по двата предпочитани обекта на Общна Пловдив за 2023 година – „ Голямоконарско шосе ” и „ Рогошко шосе ” надали ще стартират по-рано от лятото. Въпреки очакванията на градските управляващи за старт на ремонтните действия при започване на годината,  тъжби в Комисия за защита на конкуренцията ще отсрочат първата копка с месеци.

Временна организация по сигурност на придвижването се вкарва по част от бул. „ Дунав “ поради строително-монтажни работи по осъществяването на огромния воден  план на Пловдив. Северното пътно платно в правата сред улиците „ Васил Левски “ и „ Победа “ се затваря  за интервала от  9 януари до 3 юни, осведомят от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “.

18 полета на седмица извършва сега летище Пловдив. Новата 2023 година аеропортът посрещна с изключение на с постоянните полети на самолетните компании Ryanair и Wizz до и от Англия и Германия, също и с чартъри на Jet2 от Белфаст и на SunExpress и Freebird до Анталия. Зимната чартърна стратегия е в разгара си.

Председателят на Общинският съвет в Пловдив Александър Държиков свика изключителна сесия на 9 януари 2023 година На нея, в случай че бъде събран кворум,  ще бъде гласувано предложение за изменение на решение, с което представителят на община Пловдив в общото заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест " се упълномощава да гласоподава по проекторешенията на изключителното общо заседание на акционерите на същата дата. 

Няколко ареста са осъществени в Пловдив, поради владеене на опиати. След спецакция на криминалисти от Второ районно управление (на МВР) в Пловдив, в полицейския арест са арестувани трима младежи на 23, 24 и 25 години. При претърсвания на адресите им общо са открити и конфискувани над 112 грама марихуана. Образувани са бързи производства. С разпореждане на наблюдаващ областен прокурор пловдивчаните са приведени в ареста за период до 72 часа. Вижте и останалите случаи:

Поредица от обири на катализатори са регистрирани през последните месеци в Пловдив. За дръзките похищения, до медията ни постъпиха голям брой сигнали от потърпевши водачи, а от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че към момента няма арестувани лица, като случаите се проверяват.

Локомотив започва подготовка за втория полусезон от елита с група от 25 играчи, а желаните от ЦСКА 1948 футболисти Райън Бидунга, Бирсент Карагарен и Матеус Силва започнаха подготовка с отбора. Отсъстваха вратарят Динко Хоркаш и Пиер Зебли. За Хоркаш се чака да подпише контракт до края на седмицата с френския Лориен. 

Двете сигурни нови попълнения Джовани Трупе и Ерик Сорга започнаха подготовка със " смърфовете ".

Възрастен човек бе откаран в болница след сериозната злополука на бул. „ Васил Левски “ в посока моста на Ален мак.

Мъжът е карал синьото пежо в посока Пловдив и правил противоположен завой, когато в отсрещното платно се задава мерцедес, каран от юноша, който удря пежото, завърта се и се забива в светофарната уредба, която е развалена.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР