„Голямата тройка“ в тениса от години насам е съставена от

...
„Голямата тройка“ в тениса от години насам е съставена от
Коментари Харесай

Стефанос Циципас определи следващата „Голяма тройка“ в тениса

„ Голямата тройка “ в тениса от години насам е формирана от Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, като едно цяло потомство младоци не откри метод, с цел да ги детронира. Но времето не прости на никого и надали сме надалеч от момента, в който други ще заемат тяхното място. Един от претендентите за мястото - Стефанос Циципас, прояви наяве самочувствие и съобщи, че към този момент знае кои ще са тези смелчаци.

„ В момента има единствено един огромен състезател и това е Новак Джокович. Той е най-хубавият в света. Но Данийл Медведев, Александър Зверев и аз сме след него. Ние можем да станем идната „ Голяма тройка “. Наистина имам вяра в това “, сподели Циципас пред немското издание Bild.

В момента точно те тримата са незабавно зад Джокович в ранглистата на ATP, а фактът, че са на възраст сред 23-25 години ги трансформира в хората с максимален капацитет.

Федерер е на 40 години и през сезона взема все по-рядко присъединяване в другите шампионати. Надал продължава да страда от непрекъснати травми, а и на собствен ред е на 35. „ Джоко “ пък навърши 34 години през лятото, въпреки това да не му попречи да победи в Париж с следващата си купа от Мастърс 1000.

Топ 10 сега изобилства от млади и жадни за триумф момчета, които занапред ще навлизат в своя пик и няма да е никаква изненада, в случай че през 2022 година някой от тях вдигне шампионат от „ Големия шлем “, с цел да сложи началото на смяната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР