Голямата, тежката новина от седмицата е, че сме се стопили

...
Голямата, тежката новина от седмицата е, че сме се стопили
Коментари Харесай

Петър Витанов: Най-тежката новина от седмицата е, че за 10 години сме се стопили с близо 850 хиляди души |

„ Голямата, тежката вест от седмицата е, че сме се стопили с близо 850 хиляди души в последните 10 години “. Това сподели в предаването „ Седмицата “ на Дарик радио Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Според него този печален връх съответствува с ръководството на ГЕРБ, което още един път демонстрира, тъй като някогашните ръководещи са изгубили легитимност.

„ Това е време, в което сме на последно място по всичко – от равнища на народна власт, бистрота, до независимост на медиите “, разяснява Витанов.

Именно на този декор, съгласно Витанов, присъединяване на Българска социалистическа партия във властта е било единственото допустимо решение.

„ Ние имахме потребност от различен вид ръководство и това беше единственият метод ГЕРБ да бъде отхвърлен от властта. Управлението е опция за Българска социалистическа партия да покаже различен вид политики – съответна обществена политика, здравна грижа. Що се отнася до подводните камъни те са в това, че като партия загубихме голямо доверие, гласоподавателите се стопиха до екзистенциален най-малко и оттук насетне даже не остана какво да губим “, сподели евродепутатът.

Според Петър Витанов възраждането на Българска социалистическа партия може да пристигна след струпване на няколко фактора – избор на нов водач и присъединяване в ръководството с ярки политики, които да оставят запаметяваща се следа в ръководството на страната, даже то да не устои на натиска.

„ Българска социалистическа партия има потребност от нова сила, с цел да бъде припозната още веднъж от хората “, добави Витанов.

Представителят на социалистите в Европейския парламент предизвести, че изпълнителната власт би трябвало да обърне незабавно внимание на процесите в Европа, свързани със Зелената договорка.

„ Ако няма добър синхрон сред изпълнителната власт и българските представители в Европейския парламент, можем да изпуснем значими тематики “, предизвести Витанов, който даде образец с „ Плана Мобилност “, за който страната ни се оказа безнадеждно закъсняла.

Вчера българските евродепутати са имали среща с министъра на превоза, с цел да го срещнат с най-належащите проблеми. Не единствено той, само че и останалите министри, както и Постоянното посланичество на България в Брюксел, би трябвало да търсят непрекъснат контакт с евродепутатите, с цел да има страната ни единни позиции и да не е сюрпризирана след година или две, добави Витанов.

„ Покрай енергийната рецесия и летящите цени на тока стана пределно ясно, че Европа има потребност от енергийна успеваемост. Европа губи софтуерната борба със Съединени американски щати и Китай и енергийната промяна става изключително значима “, сподели Витанов, който прикани държавното управление да стартира незабавно и дебата за нуклеарната енергетика.

„ Преди пет години, когато Макрон пристигна на власт във Франция, даде обещание, че ще затваря нуклеарни реактори, а през днешния ден има проект за създаване на нови. Виждаме смяна на публичното мнение във връзка с нуклеарната енергетика освен във водеща страна в Съюза като Франция, само че и в цяла Европа “.

„ Днес нуклеарната енергетика е одобрявана като устойчива и зелена, като метод да бъде обезпечена енергийната самостоятелност. Това е в синхрон с българския народен интерес. Сега е моментът ние да стартираме да строим нови нуклеарни мощности “, сподели Петър Витанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР