Голямата среща на европейските лидери в четвъртък в Молдова получи

...
Голямата среща на европейските лидери в четвъртък в Молдова получи
Коментари Харесай

Ердоган се отказа да ходи в Молдова

Голямата среща на европейските водачи в четвъртък в Молдова получи първия си огромен удар, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган се отдръпна от присъединяване в последния миг , написа " Политико ".

Турският водач, който на втория тур на изборите в неделя, няма да пътува до Молдова за еднодневната среща на върха , съгласно публични лица, участващи в подготовката.

Така наречената Европейска политическа общественост (EPC) - ново обединяване, стартирано след съветското навлизане в Украйна - има за цел да събере европейските водачи, в това число отвън Европейски Съюз. Повече от 40 европейски водачи ще участват в четвъртък, в това число на всичките 27 страни от Европейски Съюз плюс страни отвън Европейски Съюз като Англия и Турция, както и нациите от Западните Балкани.

, столицата на Молдова, е втората среща на върха, извършена в този формат, след учредителната среща в Прага предишния октомври.

Ердоган участва на първата среща на върха в чешката столица,  по време на вечеря в края на срещата .

Европейските водачи започнаха да идват в молдовската столица Кишинев още в сряда преди срещата на върха, която се организира в палат и винарна на 35 километра отвън столицата
 НАТО бди в небето над Молдова по време на Европейската среща на върха
НАТО бди в небето над Молдова по време на Европейската среща на върха

Самолети за наблюдаване ще наблюдават въздушното пространство над страната до петък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР