Голямата средиземноморска буря Даниел, която предизвика бедствия в България, Гърция

...
Голямата средиземноморска буря Даниел, която предизвика бедствия в България, Гърция
Коментари Харесай

Бурята Даниел отне живота на 25 души в Либия

Голямата средиземноморска стихия Даниел, която провокира бедствия в България, Гърция и Турция, връхлетя Източна Либия в неделя и понеделник, като отне живота на най-малко 25 души и нанесе вреди на домове и пътища, оповестиха медицински източници, представени от Ройтерс.

Седем членове на Либийската национална войска са в неопределеност, сподели представителят й Ахмад Месмари.

Кадри в обществените медии демонстрират хора, блокирани на покривите на транспортните си средства, до момента в който се пробват да получат помощ при тежките наводнения, когато бурята Даниел удари градовете Бенгази, Сус, Ал Байда, Ал Мардж и Дерна.

" Заспахме и когато се събудихме, открихме, че водата обсажда къщата. Ние сме вътре и се опитваме да излезем ", сподели жителят на Дерна Ахмед Мохамед по телефона на Ройтерс в понеделник.

Операциите по търсене и избавяне не престават. Властите оповестиха изключително състояние, затваряйки учебни заведения и магазини и налагайки вечерен час.

Четири огромни петролни пристанища в Либия, Рас Лануф, Зуейтина, Брега и Ес Сидра, бяха затворени от събота вечерта за три дни , споделиха двама петролни инженери пред Ройтерс.

Премиерът на краткотрайното държавно управление в Триполи Абдулхамид Дбейба съобщи в неделя, че е наредил на всички държавни организации " неотложно да се оправят " с вредите и наводненията в източните градове.

Организацията на обединените народи в Либия съобщи, че следи бурята от близко и ще " даде незабавна помощ в поддръжка на напъните за реагиране на локално и национално равнище ".
 15 са жертвите от наводненията в Гърция
15 са жертвите от наводненията в Гърция

Усилията за търсене и избавяне не престават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР