Голямата сензация в рамките на Гран При на Сингапур беше

...
Голямата сензация в рамките на Гран При на Сингапур беше
Коментари Харесай

Доктор Марко потвърди, че ФИА има въпроси за бюджета на тима

Голямата сензация в границите на Гран При на Сингапур беше информацията, че два тима са нарушили тавана на бюджетите през предишния сезон, като няколко авторитетни издания показаха, че става въпрос за Ред Бул и Астън Мартин. След това стана ясно, че единият тим е нарушил с доста, а другият - много по-малко. После се появи сумата от 5 милиона $, а най-после и 10 милиона $. При таван на бюджетите за предходната година от 145 милиона $.

Кристиан Хорнър отхвърли Ред Бул да са нарушавали тавана на бюджетите предходната година, а шефът на Мерцедес Тото Волф изясни, че информацията за “пробиването ” на тавана от страна на два тима не е загадка за никого от Формула 1. Това пък докара до съмнения, че Волф има осведомител във ФИА.

В последна сметка съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко призна, че при одита на бюджета на отбора за предходната година и изразходването му от ФИА са “имали въпроси ” за работата на тима.
 Има ли Тото Волф осведомител във ФИА? Има ли Тото Волф осведомител във ФИА?
“Но би трябвало да сме пределно точни - изясни лекар Марко пред австрийската телевизия ORF. - Ние нямаме никаква информация за това, че от ФИА са разкрили, че ние сме били в преразход през предишния сезон. Но за мен забавният въпрос е от кое място Тото Волф знае за всичко това. Все още няма утвърден доклад, няма съответни суми, тъй че няма преразход от наша страна. Но признавам, че имаше няколко случая, в които ФИА имаше въпроси към нас и също по този начин имаше разминаване при тълкуването на регистрираните разноски. Ние сме дали на ФИА нашето пояснение на тези проблеми, само че към момента нямаме отговор. ”
 Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин? Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин?
Доктор Марко посочи, че става въпрос за 6 проблема, като по два от тях във ФИА са приели мнението на Ред Бул, само че останалите не са решени.
 Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа
Според нидерландския тв канал Ziggo Sport Ред Бул и Астън Мартин най-вероятно ще бъдат санкционирани, като се чака глобата да е в размер на 7,5 милиона английски лири и ограничаване на времето, през което тимовете имат право да работят в аеродинамичния тунел.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР