Голямата птица казуар, приличаща на щраус, която неотдавна уби собственика

...
Голямата птица казуар, приличаща на щраус, която неотдавна уби собственика
Коментари Харесай

Предлагат на търг птицата казуар

Голямата птица казуар, наподобяваща на щраус, която наскоро умъртви притежателя си във Флорида, ще бъде продадена на търг, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Пернатото е част от менажерията на 75-годишния Марвин Хаджос, който беше погубен от птицата на 12 април. Купувачи ще търсят на търга над 100 животни, измежду които 5 лемура, 26 мармозетки, 19 папагала ара и макао, едно ему и още един казуар.

Казуарите са считани за най-опасните птици в света. Инцидентът е станал, откакто Хаджос е паднал в стопанството си наоколо до Гейнсвил, щата Флорида. Птицата се е възползвала от рухването му и го е атакувала, евентуално употребявайки дългите си 10 сантиметра и остри като кинжал нокти. Мъжът е бил откаран в болница, където по-късно е умрял.

Казуарите, които населяват Австралия и Нова Гвинея, в Съединени американски щати се отглеждат с колекционерска цел.

Птиците от този тип са близки сродници с ему. На височина казуарите доближават до 1,8 метра, а на тегло - до 60 кг. Те са вторите най-тежки птици на планетата след щраусите. Благодарение на мощните си крайници развиват скорост до 50 километра в час.

Според зоопарка на Сан Диего казуарите неслучайно имат славата на най-опасните птици света. Усетили опасност, с един бърз ритник те могат да причинят отворена порезна рана на който и да е див звяр.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР