Голямата панда във френския зоопарк в Бовал е родила две

...
Голямата панда във френския зоопарк в Бовал е родила две
Коментари Харесай

Панда роди близначета във френски зоопарк |

Голямата панда във френския зоопарк в Бовал е родила две дребни, което съгласно чиновниците е извънредно събитие.

Бебетата на Хуан Хуан са се появили в ранните часове в понеделник и тежат едвам 149 година и 129 година

" Те са доста витални, розови и пълнички ", се споделя в известието на зоопарка.

Размножаването на пандите - както в плен, по този начин и в дивата природа - е извънредно мъчно, споделят специалисти, защото малко от тези животни, произхождащи от Китай, имат въодушевление за това.

Но Хуан Хуан - която е заета на зоопарка от Китай - към този момент има опит в това отношение - тя е майка на Юен Мън, първата панда, родена във Франция.

И въпреки всичко за чиновниците в зоопарка е извънредно вълнуващо, че Хуан Хуан и нейният сътрудник Юен Дзъ съумяват да осъществят контакт осем пъти за един уикенд предишния март. Ветеринарите са създали и изкуствено осеменяване за по-голяма сигурност.

Раждането на Хуан Хуан е протекло под деликатно наблюдаване, като двама ветеринарни лекари са пристигнали особено от Китай, оповестява зоопарка в Бовал.

Миналият месец Китай съобщи, че огромните панди към този момент не се считат за застрашени, само че към момента са уязвими. Нивото им в класификацията е намалено, защото броят им в дивата природа е достигнал 1800.

Но това не понижава вълнението в зоологическата градина поради новите бебета.

Les jumelles ont été surnommées “Fleur de Coton ” et “Petite Neige ” par nos équipes!???? Comme le veut la tradition chinoise, les petites recevront leur nom officiel, après la période délicate des 100 premiers jours.????????©Eric Baccega
— ZooParc de Beauval (@zoobeauval)

„ Тези раждания постоянно са изключителни “, споделя Делфин Делорд, помощник-директор на зоопарка.

Експерти настояват, че Китай е съумял да избави своето емблематично животно посредством дълготрайните си старания за запазване, в това число разширението на местообитанията.

Китай смята пандите за национално благосъстояние, само че също по този начин ги дава назаем на други страни като част от дипломатическа тактика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР