Голямата оспорваност на финалния турнир показва, че не само се

...
Голямата оспорваност на финалния турнир показва, че не само се
Коментари Харесай

Теодор Богданов: Свършихме една добра работа през изминалия сезон

Голямата оспорваност на финалния шампионат демонстрира, че освен се работи по клубовете, само че и че се работи вярно. Вървим в една посока по този начин да се каже, разяснява треньорът на ВК Люлин

Волейболистите на Люлин (София) приключиха със сребърните медали на Държавното състезание по волейбол за момчета под 18 години. Успехът е огромен, защото вицешампионската купа е първа за клуба в тази възраст. Тимът, воден от Теодор Богданов мина през иглени уши, само че пребори конкуренцията, с цел да се изправи против водача Левски на край. В разногласието за купата люлинци съумяха да вземат гейм на „ сините “, подвигнаха градуса на напрежението в зала " Панайот Пандалов ", само че в последна сметка отстъпиха с 1:3 гейма, като завършват втори в България.

Старши-треньорът на Люлин Теодор Богданов съобщи, в изявление за BGvolleyball.com, че сребърните медали са знак за една добре свършена работа.

Честити сребърни медали!

Благодаря! Среброто е страховит триумф за ВК Люлин и всички сме щастливи от този факт.

Взехте гейм на Левски, стана добър заключителен мач, твоят коментар?

Взехме гейм, което е доста хубаво. Опитахме се да се противопоставим оптимално. Седмица по-рано победихме Левски за Купа България в тази възраст. За жал в този момент не успяхме да повторим това. Радвам се, че момчетата устискаха в този шампионат. Показаха темперамент. Да имаше и напрежение. Все отново някои от тях играха за първи път на подобен край. Това ненапълно способства за обстановката. Но аз съм доста благополучен и доста удовлетворен от играта, която демонстрираха. И най-много, че успяхме да приключим с медали в ситуацията на доста сложни финали.

Всеобщата оценка е, че това бе извънредно оспорван шампионат, какъвто скоро не се бе случвал. Твоето мнение?

Така е. Имаше изравненост на силите в груповата фаза и не се знаеше до последно кои тимове ще се класират за полуфинали. Тази оспорванст е доста хубава. Вижда се, че освен се работи, само че и че се работи вярно. Вървим в една посока по този начин да се каже. Вече въпросът е кой ще устиска чисто психически и ще направи по-малко неточности в най-важните моменти.

Вие също бяхте в такава обстановка, успяхте да успехите ЦСКА в груповата фаза безусловно в последния мач и да се класирате на полуфинали?

Много се веселя от триумфа в този дуел. Беше доста сложен, само че се преборихме. Успяхме да се съберем и показахме повече темперамент от „ алените “. Да, имаше обстановки, които бяха противоречиви, само че запазихме самообладание и надлежно успяхме да излезем крайния победител.

Удовлетворен ли си от този сезон?

Разбира се, усещам се благополучен. Селекциите, които повеждам се класираха за Държавни финали и това единствено по себе си е индикатор. Спечелихме сребърните медали с момчетата под 18 години, второ място на Купа България за тази възраст, както сме измежду осемте най-хубави за юноши под 20 години. Смятам, че свършихме една добра работа през този сезон.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР