Голямата новина от последните дни за изданията, специализирани в светски

...
Голямата новина от последните дни за изданията, специализирани в светски
Коментари Харесай

Ще се справи ли? Всички говорят за избора на Джулия Гарнър за ролята на Мадона

Голямата вест от последните дни за изданията, профилирани в всемирски вести, като „ Харпърс базар”, „ Пийпъл”, „ Варайъти” и „ Дейли бийст”, бе, че младата американска актриса Джулия Гарнър е получила предложение да изиграе ролята на поп кралицата Мадона в биографичен филм за нея. Новината бе шумно коментирана и в италиански издания поради италианските корени на Мадона.

Кастингът за ролята е бил много нескончаем и тежък. Кандидатките е трябвало да покажат освен актьорски гений и да имат физическа аналогия с Мадона, само че също да показват и забележителни певчески и танцувални качества. Така след дълъг асортимент Джулия Гарнър се е обрисувала като най-подходящата всред дузина кандидатки. Сред тях са били и младите звезди Флорънс Пю, Алекса Деми, Одеса Йънг, Биби Рекса и Скай Ферейра.

Режисьор на новата продукция ще бъде самата Мадона. Така че можем да приказваме даже не за биографичен, а за автобиографичен филм. Той ще бъде продуциран от студио "Юнивърсъл пикчърс ". Засега не се знае кои ще са другите артисти в продукцията.

Julia Garner Offered Madonna Role in Universal Biopic (EXCLUSIVE)
— Variety (@Variety)
Сюжетната линия ще се концентрира главно върху ранните години на Мадона и нейните първи стъпки в шоубизнеса. Самата тя се надява, че филмът ще съумее да покаже на публиката нейния необикновен път като създател, музикант и танцьор, а също и като човешко създание, отбелязва „ Варайъти”. Поп дивата желае обаче главно да покаже на феновете, че музиката е тази, която й е давала сили да продължи напред в сложни моменти, а изкуството като цяло я е направило толкоз витална през годините.

Ако би трябвало да сме точни, това не е първият опит за снимане на биографична лента за Мадона. Преди години се заприказва, че се готви филм, озаглавен „ Русата амбиция”, отдаден на нея. Но в последна сметка самата Мадона не е позволила планът да напредне, показва италианската телевизия „ Ти Джи ком 24”. Аргументът й тогава бил, че един биографичен филм за нея би трябвало да е единствено и само по неин сюжет. А отхвърленият план е бил по сюжет на Елайз Холандер. Според Мадона единствено тя персонално може да опише личната си история и всеки други, който се опита да го направи, ще бъде или вманиачен, или самозванец. „ Има доста неразказани за мен истории и кой е в по-добра позиция от мен да ги опише?”, споделя певицата. Новият план евентуално ще покаже и много непознати детайли от житейската история на певицата.

Ако филмът види бял свят, то това ще е третата продукция, режисирана от Мадона. През 2008 година се появи лентата по нейни сюжет и постановка „ Боклук и мъдрост”. Филмът бе дефиниран тогава като комбинация от драма и сантиментална комедия, само че критиците не го възприеха добре. Парадоксално историята, показана от Мадона тогава, би имала по-голям триумф през днешния ден. Филмът разказваше за украински преселник, който в Лондон споделя жилище с две девойки. Всеки един от тримата има фантазия за живота си, която няма нищо общо с метода им на живот, и всеки един от тях, с цел да осъществя бляновете си, първо би трябвало да доближи житейското дъно.

Julia Garner has officially been cast to portray Madonna in the popstar’s upcoming biopic.

()
— Film Updates (@FilmUpdates)
Вторият режисьорски опит на Мадона бе озаглавен „ W. E.”. и бе отдаден на абдикацията на английския крал Едуард Осми поради разведената американка Уолис Симпсън. В този случай Мадона още веднъж бе и сценарист, и продуцент на лентата. Филмът имаше премиера на 68-ото издание на Венецианския фестивал през 2011 година Сюжетът беше от тези, които биха подсигурили триумф на всеки, захванал се с него, само че не и на спорна персона като Мадона, чест обект на всевъзможни рецензии. Мнозина кино критици описаха втория й филм като насълзен и безвкусен, само че някои обективно написаха тогава, че даже и филмът да се е харесал, самият факт, че зад него стои Мадона, ще породи язвителни мнения. Тя описа тогава, че е желала да пресъздаде една велика обич, която е трансформирала ориста и историята на цяла една страна. Самото заглавие на кино лентата демонстрира, че певицата е почитател на заиграването с думите. „ W.E.” с изключение на буквите на Уолис Симпсън и на Едуард Осми значи и „ ние”, т.е. „ Ние, които с нашата обич заставаме против целия свят”. В някои страни заглавието на кино лентата бе преведено и като „ Ние”.

Как ще се споделя новият филм, който ще режисира Мадона, към момента не е ясно. Мнозина се питат и дали Джулия Гарнър ще се оправи с ролята. Редица издания тези дни разгласиха колажи, на които Мадона като млада е съпоставена с Джулия. От фотосите се вижда, че младата актриса има лъчение, което припомня на гаменския облик на бунтарката Мадона от началото на кариерата й. Същият тип певицата поддържаше и през част от фамозното си турне „ Руса амбиция” и в документалния филм към него.

Иначе Джулия Гарнър е на 28 години и е от това актьорско потомство, станало известно от филми от стрийминг платформите. Родена е на 1 февруари 1994 година в Ривърдейл, в Бронкс, в Ню Йорк. Майка й – Тами Гинголд – е терапевт, а в предишното е имала сполучлива кариера на актриса в родния си Израел. Баща й Томас Гарнър е художник и учител по изкуствознание. По-голямата сестра на Джулия – Анна, също е актриса. Самата Гарнър стартира да посещава курсове по актьорско майсторство още на 15 години, с цел да превъзмогне срамежливостта си. Тя е приключила логика на психиката в университета на щата Индиана през 2015 година

Julia Garner has been offered the role of Madonna in an upcoming biopic about the pop icon, Variety has learned exclusively.
— Variety (@Variety)
Гарнър стартира актьорската си кариера на 17 години с роля във кино лентата „ Марта Мърси Мей Марлен”, отдаден на историята на жена, избягала от фракция. През годините получава роля в третия сезон на шпионската телевизионна драма „ Американците” по телевизия „ Еф Екс”. Участва до шестия сезон на сериала. През 2017 година се превъплъщава в облика на Рут Лангмор в сериала „ Озарк” на „ Нетфликс”. Гарнър взе участие и в четирите сезона на продукцията, отдадена на незаконно семейство. За ролята си тя получава доста позитивни рецензии и две американски телевизионни награди „ Еми” за най-хубава актриса в поддържаща роля в трагичен сериал.

Най-новата продукция с присъединяване на Джулия Гарнър е „ Изобретяването на Анна” на „ Нетфликс”, режисирана от Шонда Раймс и появила се през февруари тази година. Това е минисериал, в който тя е в ролята на Анна Сорокина. Историята е въодушевена от битието на измамницата Анна Сорокина, родена в Русия, само че живееща в Германия и представяща се в продължение на няколко години в светските среди като богата немска наследница под името Анна Делви. Тя е измамила банки, финансови институции и хотели. Сорокина бе наказана в Съединени американски щати през 2019 година По другите обвинявания тя получи тогава от 4 до 12 години затвор. Сега чака да бъде изпратена в Германия. Веднага след появяването на сериала, отдаден на Анна Сорокина, чийто персонаж се извършва от Гарнър, той се трансформира в същински шлагер и вещае нови награди за младата актриса.

Джулия Гарнър споделя за специалността си на актриса: „ Ако в действителност обичате нещо, просто продължете да го правите”. А към феновете и критиците се обръща с думите: „ Не желая никой да чака нещо особено от който и да е мой филм. Просто желая хората да ги гледат и след това да ми кажат какво мислят”. Второто звучи изключително настоящо през днешния ден, когато мнозина се питат по какъв начин ли ще се превъплъти Джулия в ролята на Мадона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР